Зелени Еко-фестивал и Дан здраве хране

Програм Еко-школе има за циљ да подигне свест ученика о проблемима у животној средини и одрживом развоју, кроз наставне и ваннаставне активности, као и кроз школске акције и акције у оквиру заједнице.

Наша школа је носилац зелене заставе и члан Еко-школе.

Већ традиционално, у нашој школи се почетком јесени одржава Зелени Еко-фестивал. И ове године је фестивал одржан, али у измењеним условима због актуелне епидемиолошке ситуације. Велики број учитеља, заједно са својим ученицима, учествовао је на фестивалу. Том приликом подсетили смо ученике на значај очувања животне средине, на значај рециклаже и правилног одлагања отпада, као и на значај правилне и здраве исхране на наше здравље.

Урађене су бројне презентације, радови, предавања, радионице…У свему су активно учествовали и родитељи ученика. Своје радове изложили смо у холовима школе и на паноима у учионицама и испред њих, као сталне подсетнике на значај екологије.

Зелени Еко-фестивал реализовали смо 15.10.2021.године.

Поводом 16. октобра, Светског дана здраве хране, у нашој школи је дан раније 15.10. у петак,  реализован тематски дан како бисмо подсетили ученике на основна правила здраве исхране и обележили овај значајан датум. У току тематског дана уређени су панои, креиране презентације, разни радови на ову тему. Овом приликом истакнута је међупредметна корелација између наставних садржаја везаних за здраву исхрану. На часовима су реализоване бројне активности у циљу примене знања о принципима здраве исхране и промовисања здравог начина живота. 

Ученици су са великим интересовањем учествовали у свим активностима и радо се одазвали апелу да убудуће, а не само на данашњи дан, доносе здраву ужину.

Здрава храна је основ здравља, а здравље је основ среће.

Хранимо се здраво – будимо срећни!

Ивана Филиповић Готић
Руководилац Еко-тима

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.