Светски дан борбе против сиде

Светски дан борбе против сиде исказује међународну солидарност у пружању подршке особама инфицираним вирусом хумане имунодефицијенције (хуман иммунодефициенцy вирус, HIV), као и оболелим од сиде – синдрома стечене имунодефицијенције (аqуиред иммуне дефициенцy сyндроме, АIDS).  

Овај датум се обележава сваког 1. децембра од 1988. године и представља прилику да се јавност информише о актуелној епидемиолошкој ситуацији како би се истакао значај превенције и раног откривања HIV инфекције, али и подстакла целокупна друштвена заједница на однос без осуда и дискриминације према инфицираним и оболелим особама. Међународни симбол подршке за HIV позитивне особе је црвена трака.

Ученички парламент је у децембру, у оквиру едукативне радионице, правио пано на ову тему. Такође, ученик Василије Хаџи-Пурић је направио и презентацију о начинима борбе против сиде.

Василије: ,,Трудио сам се да покажем колико је важно прикупити поуздане информације о тој болести и HIV вирусу,  која се већ 40 година налази у свету.“

 
Аница Јанковић и Наталија Дабић
Руководиоци ученичког парламента
др Снежана Паравиња Шкрбић
в.д. директора школе

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.