ПУТОВАЊЕ БЕЗ ПАСОША

Током месеца новембра, у одељењу 3-5 на часовима пројектне наставе смо обрађивали тему „Путовање без пасоша“, где смо упознавали континенте и по чему су препознатљиви. Трудећи се да на што занимљивији и маштовитији начин прикажемо особености неког континента, међупредметним повезивањем, на часовима ликовне културе, креативно смо преставили Афрички континент.

 

Ученици су кроз групни рад прво представили једно афричко село, користећи технику зграфито за зидове кућа, трудећи се да их украсе по узору на шаре са слика или да сами осмисле нове. Кровове смо дочарали сламом, а топао афрички песак смо дочарали „домаћим кинетичким песком, тако што смо мешали кукурузни гриз, степ сок и воду. 

Други часа смо престављали једну од животиња симбола афричког континента – жирафу. Тело нацртаних жирафа смо бојили куваном кафом, а шаре смо попуњавали млевеном кафом. На овим часовима ученици су се упознавали са различитим сликарским техникама – зграфитом, као и са особинама кафе, могућностима њене примене као сликарске технике. Ученицима су уживали у часовима, били су мотивисани за рад, и били су презадовољни продуктима своје креативности и труда. 

Посебну захвалност дугујемо нашем студенту и сараднику Јелени Панајатовић, која је унела нове идеје и рад учинила још интересантнијим.

 
Снежана Васић
Учитељица

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.