Почетак другог полугодишта у шк. 2021/2022. години

Друго полугодиште шк. 2021/2022. год. почиње у понедељак 24. јануара 2022. године. Ученици млађе смене ће прве седмице наставу похађати пре подне од 8.00 часова, ученици старије смене наставу ће похађати после подне од 13.30 часова.

Настава ће бити реализована према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја. У допису упућеном школама наводи се да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео следећу одлуку:

Од понедељка 24. јануара 2022. године, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу ће похађати по првом моделу – непосредним остваривањем образовно-васпитног рада. Настава се организује тако да ученици долазе у школу свакога дана.

Ученици од петог до осмог разреда ће образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу и ићи у школу подељени у две групе. Настава ће се свакодневно остваривати са једном групом ученика, према редовном распореду. Група А наставу похађа у понедељак, среду и петак; груба Б у уторак и четвртак. Уколико буде донета одлука о продужетку рада по комбинованом моделу, ове групе ће заменити дане када долазе у школу на недељном нивоу.

Наставници пружају додатну подршку ученицима који тога дана не иду у школу путем google учионице.

За  време и током боравка у школи, од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта, обавезна је употреба заштитних маски  за све запослене, ученике и трећа лица.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

др Снежана Паравиња Шкрбић
в.д. директора школе

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.