Пажљивкова смотра

Агенција за безбедност саобраћаја је од свога оснивања, посебну пажњу усмерила на заштиту наших најмлађих учесника у саобраћају, покренувши 2011. године кампању ПАЖЉИВКО. У оквиру ње, покренуте су активности саобраћајног образовања и тако постављен темељ за безбедно учешће деце у саобраћају.

Након обуке, уследило је такмичење ,,Пажљивкова смотра“, у којем су учествовали ученици првог и другог разреда из 11 основних школа у Земуну. У полуфиналу такмичења које се одржало 12. марта 2023. године, учествовали су и ученици првог и другог разреда наше школе.

Екипа ученика правог разреда коју су чинили ученици Миа Будимир (I-3), Матеја Левкић (I-4), Владо Ристић (I-6) и Маша Чокорило (I-7), пласирала се у финале. Екипу ученика другог разреда чинили су Алекса Пејић (2-4), Тамара Петровић (2-4), Андријана Рацић (2-4) и Сава Стојковић (2-4) и они су освојили треће место у полуфиналном делу такмичења. Завршно oпштинско такмичење одржало се 13. марта 2023. године, у ОШ ,,Михајло Пупин“, у организацији ГО Земун и Агенције за безбедност саобраћаја. Ученицима су на програму биле игре у форми квиза, прилагођене њиховом узрасту, кроз која су деца показала завидна знања у познавању правила о саобраћају.

У категорији ђака првака, прво место освојила је екипа ОШ ,,Лазар Саватић“, док су наши прваци освојили треће место на овом општинском такмичењу. Међу ученицима других разреда, победници су били ђаци Основне школе ,,Соња Маринковић“.

Поносни смо на све наше такмичаре! 

Миланка Чабрило
Учитељица 1/7

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.