Јелена Благојевић - Вицешампионка Европе у посети школама у Батајници

 Част да боје националне заставе брани на Летњим олимпијским играма у Токију припала је и нашој Батајничанки – одбојкашици Јелени Благојевић.

Прве одбојкашке кораке направила је у Јединству из Брчког, а затим је 2001. прешла у Младост из Земуна. За Црвену звезду играла је 2007. године са којом је освојила два првенства и два купа Србије. У Италији је играла за Урбино и Волеј Бергамо да би прешла у турски тим Трабзон Идманогаџи у сезони 2015/16. са којим је стигла до финала Купа изазивача где је проглашена за најкoриснијег играча.  У сезони 2016/17. играла је за пољски тим Хемик Полице са којим је освојила првенство и куп Пољске. Тренутно игра за Решов, такође у Пољској.

За репрезентацију Србије дебитовала је 2012. године, а пре тога играла је одбојку на песку. Са репрезентацијом је освојила бронзану медаљу у Европској лиги и била је члан тима на Олимпијским играма у Лондону. Играла је на позицији либера у репрезентацији са којом је 2017. године освојила бронзано одличје у Гран прију и две златне медаље на Европском првенству.

У историји спорта остаће упамћена по најбољем потезу икада виђеном на одбојкашком терену, када је 2014. године у мечу између Фопапедретија из Бергама против Поми Казалмађореа у оквиру другог кола италијанског шампионата лопту преко мреже упутила петом и освојила поен.

Златна дама српске одбојке својим сјајним наступима и повратком са медаљама око врата са готово свих такмичења. Батајничанка Јелена Благојевић, примач у женском олимпијском тиму, бронзом овенчана спортисткиња у Токију, дала је свој максимални допринос освајању трећег места на управо одржаним 32. Олимпијским играма. Бронзана медаља са Олимпијских игара је Јеленин највећи успех.

После кратког одмора наставила је борбу за одбрану европске титуле на првенству које је  одржано од 19. августа до 4. септембра у Београду, где је са својим тимом Србији донела сребрну медаљу. Придружили смо се бројним честиткама Јелени Благојевић и женској одбојкашкој репрезентацији Србије на освајању новог европског злата!

У понедељак 6.09.2021. године ученици и чланови колектива ОШ ,,Бранко Радичевић“ организовали су свечани дочек, на одбојкашком терену, у част наше суграђанке, чланице државног одбојкашког тима Јелену Благојевић.

 

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.