Дечја недеља од 04.10.2021. до 08.10.2021.

Дете је дете , да га волите и разумете

04.10.2021. – Дечју недељу започели смо хуманитарно – рециклажном акцијом „Чеп за осмех“ , сакупљањем старих лименки. Цртали смо симбол Дечје недеље.

05.10.2021.Деца и спорт – спорт, здравље, креативност, спортски дух (нове идеје за игру – покушали смо на часу физичког и здравственог васпитања да осмислимо нове креативне игре).

06.10.2021.Деца и заштита животне средине – цвећем смо улепшавали наш животни простор (ученици су доносили нове биљке, пресађивали смо постојеће и на тај начин уређивали наше учионице.

07.10.2021.Деца и медији – покушали смо да ученицима укажемо на важност очувања сопственог идентитета и заштите приватности , онога што је примерено њиховом узрасту.

Сакупили смо нове књиге за школску библиотеку – одељењске заједнице су се у великом броју одазвале акцији.

08.10.2021.Инклузија је право , а не проблем – као и ранијих година током трајања Дечје недеље, тако и ове школске године, дружили смо се са ученицима ОШ “Сава Јовановић Сирогојно“ који школу похађају у просторијама наше школе. Неколико ученица из 4/1 и 4/2 одељења предале су прикупљени школски прибор другарима, провеле један школски час у дружењу и разговору са њима и њиховом наставницом Мирјаном Лемић. Заједно су цртали симбол Дечје недеље. Једно веома пријатно искуство, које увек радо понављамо .

Ученици 4/2, 4/1, 4/4, 3/6 и 1/4 одељења и њиховe учитељице Јелена Павлица, Ана Матић, Снежана Паравиња Шкрбић, Данијела Илић и Миланка Чабрило, уз свесрдну помоћ учитељице Јоване Зукановић,  припремили су приредбу за наше ученике првих разреда која је приказана онлајн свим првацима. Сви ученици првих разреда добили су и Добродошлице чији аутор је учитељица Анита Бура.

 

У прилогу су фотографије ученика 1/2, 1/3 и 1/5 које су забележиле активности ученика и учитеља – Љиљане Мијић, Младена Ћекић и Светлане Личанин током Дечје недеље.

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.