Дечја недеља

од 03.10.2022. до 09.10.2022.

Шта детету треба да расте до неба

30.9.2022.Илија Хаџи–Пурић, ученик 6/4 разреда, освојио је трећу награду на литерарном конкурсу „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност”, који реализује Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са МПНТР. Награде су свечано уручене уочи Међународног дана старијих особа (1. октобар) 30.9.2022. године у Народној скупштини Републике Србије.

Током Дечје недеље, реализовали смо низ активности у циљу промовисања здравих стилова живота, солидарности и разумевања:

03.10.2022. – Букваром дечјих права и обележавањем Дана старих лица – Мостови међу генерацијама.

04.10.2022.Чепом до осмеха – хуманитарна сакупљачка акција, поклон књига библиотеци.

Сакупили смо нове књиге за школску библиотеку – одељењске заједнице су се у великом броју одазвале акцији.

05.10.2022.Озеленимо нашу учионицу –  цвећем смо улепшавали наш животни простор (ученици су доносили нове биљке, пресађивали смо постојеће и на тај начин уређивали наше учионице). 

06.10.2022.Фестивал дечјег стваралаштва – дружење одељења 3/2 и предшколаца из предсколске установе „Прво другарство” (предшколци су упознали просторије наше школе, дружили се са друговима из 3/2, који су за њих извели представу у свечаној сали школе уз подршку свог учитеља, Лидије Буловић); учитељица Драгана Тривковић је посетила предшколце, презентовала им начин израде играчака од рециклажних материјала и даровала кућицу за лутке коју су за њих креирали ученици из продуженог боравка.

Хуманитарна акција „Деца – деци”, као и ранијих година током трајања  Дечје недеље, тако и ове школске године, дружили смо се са ученицима ОШ „Сава Јовановић Сирогојно”, који наставу похађају у просторијама наше школе. Ученици и њихови учитељи прикупили су школски прибор и даровали га другарима који похађају ову школу.

07.10.2022.Ликовни и литерарни радови ученика на тему: „Шта детету треба да порасте до неба”

Ученице: Андреа Тишма, Петра Травица, Маша Марић и Миљана Јововић су у пратњи наставнице музичке културе, Зоране Исаиловић, наступале на „Фестивалу дечјег стваралаштва”.

Приредба за пријем првака у Дечји савез – Ученици 1/1, 1/2, 2/2, 4/3 и 4/4  одељења и њиховe учитељице Јелена Павлица, Ана Матић, Љиљана Мијић, уз свесрдну помоћ ученика 5/1 и 5/2 одељења,  припремили су приредбу за наше ученике првих разреда , која је реализована у свечаној сали школе. На почетку приредбе поздравила их је срдачним говором директор школе, Снежана Паравиња Шкрбић. Сви ученици првих разреда добили су и Добродошлице, чији аутор је учитељица Анита Бура, као и примерак школског часопис „Бранко”.

Захваљујемо се свим ученицима, њиховим родитељима, колегама на изузетој ангажованости и помоћи коју су пружили током реализације Дечје недеље .

Јелена Павлица
Координатор Дечјег савеза
др Снежана Паравиња Шкрбић
Директор школе

е-Вежбаоница

Едукативни цртани филмови

Национална платформа за превенцију насиља у школама

ОШ ,,Бранко Радичевић" Батајница 2021.