Златна медаља за Орлиће на Међународном такмичењу хорова

На овогодишњем 17. Међународном хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини, Република Српска,  црквено – дечији хор „Орлић“ је освојио максималних  100 бодова, добио златну медаљу и проглашен победником у категорији дечијих хорова.

На фестивалу који је трајао од 10.5- 14.5.представили  су  се  хорови и музички ансамбли у 7 различитих категорија – мешовити хорови, мешовити камерни хорови, црквени хорови, мушки хорови, женски хорови, дечији хорови и хорови  фолклорних  друштава. Наступило је више од 1000 учесника из Србије, Словеније, Турске, Хрватске и Босне и Херцеговине.

У категорији дечијих хорова представио се и наш црквено-дечији хор Орлић, са својим оркестром, а под диригентском палицом Јелене Павловић. Они су отпевали четири композиције- ,,Многаја љета“, ,,Шчедрик“, ,,Тебе појем“, и уз свој оркестар, народну песму ,,Жубор вода жуборила“. За извођење ових песама Орлићи су добили 100 бодова, златну медаљу и проглашени су за победника у категорији дечијих хорова. Диригент хора, Јелена Павловић је добила Повељу за најбољег диригента у категорији дечијих хорова.

Након  такмичења  Орлићи су  искористили  прилику  да  се  упознају  са  околином  Бјељине.Том  приликом,обишли   су  манастир посвећен светој Петки који се налази на пет језера и  Етно село Станишићи.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.