„ЗАМИСЛИЋУ- САГРАДИЋУ“

Ученици 2. разреда свих одељења су  вредно радили протеклих недеља и направили своје макете насеља, улица, кућа, зграда, дворишта, облике рељефа,…

Пројекатна тема „Замислићу – саградићу“ је једна у низу активности у оквиру предмета пројектна настава, који је новина у школском програму. Пројекат је било који подухват који се одвија у сарадњи са другима и који укључује истраживање , дизајн , креативност и пажљиво се планира да би се постигао одређени циљ .

Другаци су оквиру света око нас учили о насељу, истраживали особине насеља , па  са учитељицама и другарима упоређивали грађевине некада и данас. Заједно са родитељима проналазили су старе фотографије својих бака и дека, разгледнице са путовања, исечке из новина, трагали за идејама и дизајном. У изради макета ученици су користили рециклиране материјале, старе предмете и  играчке и давали им нову намену.

У активностима су сарађивали са другарима, породицом и својим учитељицама. Своје макете и ликовне радове презентовали су изложбом у холу школе.

Презентацију можете погледати на линку: Пројектна настава ,,Замислићу-саградићу 

Учитељица Светлана Бјелопавлић