Како до нас

Позив на мај – месец математике

Центар за промоцију науке расписао је конкурс којим позива наставнике, професоре, учитеље и све друге посвећене образовању и популаризацији науке на територији Србије, који желе јавности да представе интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова, да се пријаве за учешће на научно-популарној манифестацији “Мај месец математике”.

Било да су у питању интерактивне радионице, математичке игре, научнопопуларна предавања, или потпуно нова идеја којима би била промовисана математика, сви заинтересовани су позвани да се јаве на конкурс који ће помоћи да се направи математичка мапа Србије.

Комисија ЦНП-а одабраће пет најбољих програма као примере успешних пракси. Тај избор биће заснован на три критеријума квалитета: план имплементације, иновативност предлога и прилагођеност циљној групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заједно са тимом ЦНП-а, радиће на креирању видео-базе примера добре праксе.

Током манифестације “Мај месец математике” јавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестације програм ће наставити путовање по научним клубовима широм Србије.

Тема овогодишње манифестације М3 су математика и географија. Природна последица оваквог концепта је децентрализација дешавања и ширење програма кроз игру, интеракцију и креативност на сваки кутак земље. Након затварања пријава, тим ЦНП-а креираће мапу Србије, где ће се сви заједно наћи под једном капом као актери манифестације “Мај месец математике”, коју ЦНП организује са Математичким институтом Српске академије наука и уметности.

Манифестација „Кроз математичке пределе“

Посетиоце очекује изложба о Милутину Миланковићу и интерактивни програм у центру Београда, као и предавања, радионице, филмске пројекције, презентације и разноврсни садржаји широм Србије.

Уз госте, познате математичаре из разних делова света, мај ће и ове године најширој публици свих узраста приближити математику и представити је као део наше свакодневице, саопштено је из Центра за промоцију науке.

Математика кроз игру

У Галерији на Андрићевом венцу, публика ће бити у прилици да види и учествује у главном програму манифестације "Кроз математичке пределе", уз интерактивне експонате, предавања, инспиративне разговоре, радионице и филмске пројекције, отворене за све посетиоце.

У Галерији науке и технике САНУ посетиоци ће моћи да упознају свестраност Милутина Миланковића на изложби "Животни циклуси Милутина Миланковића", а у Научном клубу у Краља Петра чекају нас разноврсна предавања и радионице, кроз које ћемо сазнати колико нас математика заправо окружује у свакодневном животу.

Гости манифестације биће и познати популаризатори науке Бери Ципра, Стјуарт Колхаген и Грег Гејџ, који ће публици представити науку и математику из "прве руке".

"Од 2012. године трудимо се да математику прикажемо кроз игру, уметност, интерактивне експонате, научнопопуларна предавања, радионице, филмове и друге садржаје, а програм је прилагођен свим узрастима, без обзира на формално образовање", саопштио је Центар за промоцију науке.

Обавештења

Прелиминарни резултати - окружно такмичење из матем...

23.03.2019

Окружно такмичење из математике

21.03.2019

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

18.03.2019

Обавештење о новој процедури уписа у први ра...

31.01.2019

Обавештење за упис у први разред

30.01.2019

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик