Како до нас

Пројектна настава - Дан воде

Светски Дан вода обележава се широм света под слоганом “ Вода за све - Ко год да сте, где год да сте, вода је ваше људско право”

22. марта 2019. године ученици осмог разреда су реализовали час пројектне и интегративне наставе. Тема часа је била ВОДА, повод је био Светски дан вода. Ученици су самостално , преко презентација, преносили стечена знања о основним појмовима хидросфере, причали о аномалији воде као основи опстанка живота у воденим екосистемима при ниским температурама , о грађи молекула воде, ковалентним и јонским везама и поларности која омогућава води да буде растварач многих једињења, о значају воде за жива бића, загађивању и мерама заштите,о пијаћој води , њеном значају за људe, занимљивостима и проблемима који прате део света због несташице воде. На занимљив и очигледан начин су демонстрирали присуство силе потиска у воденим кадама користећи лоптицу и јаје које је у концентрованом сланом раствору пливало на површини због мање специфичне густине што је код присутних ученика изазвало пажњу и аплауз. На позорници су се преплитале природне науке уз видео пројекцију коралних гребена и разноврсан живи свет пастелних боја, необичних облика и покрета какве само природа може изњедрити. Све јe текло уз пријатну музику и поезију Десанке Максимовић „НЕ УБИЈАЈТЕ РЕКЕ“.

Ученици су још једном показали да су способни да организују и воде пројекте, да истражују и користе нове информације употребом савремених информационих технологија, развијају социјалне вештине, међусобно сарађују, развијају емоционална и социјална искуства, брзо и лако уче у тиму, решавају проблеме, спонтано уче, да су спремни за сарадњу, креативност, тимски рад. Наставници су им били ментори који су их подстицали, помагали и усмеравали њихов рад . Посебну захвалност дугујемо наставницама ликовне културе Љубици Станковић и Марији Кнежевић које су целом тиму биле свесрдна помоћ и подршка. Креативним идејама код свих нас су развијале осећај за естетско уређивање сцене. Наставник информатике, Душан Стојиљковић нам је био велика техничка подршка у реализацији часа.

Велики број ученика је присуствовао овом часу који је реализован у четвртак 21. марта и петак 22. марта. Верујемо да их је овај час подстакао да размишљају о значају воде и важности чувања сваке капи за покољења која долазе. Надамо се да су понели позитивне утиске. Нама је била част и велико задовољство што смо били део овог пројекта.

Ученици који су учествовали у пројекту су:Андреа Пајевић, Невена Јевтић, Василије Дуловић(8-4), Наталија Екмеџић, Маја Ушљебрка, Милош Никшић, Момић Адријана (8-1), Сара Рајић, Олга Кричковић, Ања Зубић,Ања Милошевић(8-2), Елена Сергијевић (5-2).

Наставници природних наука Нада Ристичевић, Јелена Петровић, Драгана Лилић, Александра Ненић, Горан Милић, Бранкица Прица и Марија Ђурић

Обавештења

Прелиминарни резултати - окружно такмичење из матем...

23.03.2019

Окружно такмичење из математике

21.03.2019

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

18.03.2019

Обавештење о новој процедури уписа у први ра...

31.01.2019

Обавештење за упис у први разред

30.01.2019

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик