Како до нас

ИЗВЕШТАЈ СА ОГЛЕДНОГ ПРЕДАВАЊА

Дана 27.02.2019.године ученицима одељења 8-2 одржан је дигитални час из наставних предмета географија, историја и информатика, а у оквиру пројектне наставе, под називом ,,Дигитална мапа Београда“. У уводном делу часа, наставница географије Марија Ђурић, представила је и поздравила присутне, а затим представила наставнике реализаторе овог часа: Александра Тодосијевића, наставника историје и Душана Стојиљковића, наставника информатике. Кроз дискусију са ученицима објаснила је географски положај Београда, његове природно географске карактеристике које су утицале на развој нашег града од првих трагова насељености па до данас. Затим је наставник историје, Александар Тодосијевић је дао уводну реч предавању, приказао презентацију – настанак и насељавање територије града Београда кроз векове – истичући важност мултидисциплинарног прилаза теми. Присутни ученици активно су учествовали на предавању. Затим је наставница географије, Марија Ђурић са ученицима поразговарала о значајним грађевинама и културном наслеђу Београда. Добили су задатке,тј. да задате објекте пронађу на електронским мапама, обележе и направе Дигиталну мапу Београда. Ученици су били мотивисани и ангажовани користећи ИТ. Наставник информатике, Душан Стојиљковић је пружао техничку подршку ученицима, када затраже. Осим ученика школско особље које је присуствовало предавању, такође је изнело своје мишљење о реализованој пројектној настави.

Када бисмо направили резиме предавања, закључили бисмо да је важно у контексту теме коју смо проучавали, максимално мотивисати ученике да негују културу сећања и истраживачки рад.

Извештај саставили,
Ученици 8-2

На предавању, поред ученика и предавача присуствовала је директорка школе Љиљана Мијић, специјални педагог Славица Денић, психолог Сузана Васиљевић, наставници предметне и разредне наставе.

Обавештења

Прелиминарни резултати - окружно такмичење из матем...

23.03.2019

Окружно такмичење из математике

21.03.2019

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

18.03.2019

Обавештење о новој процедури уписа у први ра...

31.01.2019

Обавештење за упис у први разред

30.01.2019

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик