Како до нас

Награђена пројектна настава ОШ „Бранко Радичевић“ – Батајница

Пројектна настава ученика ОШ „Бранко Радичевић“ у Батајница посвећена обележавању стогодишњице ослобођења Београда у Првом светском рату, награђена је главном наградом у категорији „најбољи школски пројекат ученика од петог до осмог разреда“. Наградни конкурс је расписала Градска управа града Београда и Дечји културни центар Београд, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Ученици наше школе заједно са наставницима – менторима припремили су приредбу (литерарно стваралаштво, музичка и ликовна уметност, историја) којом су обележили стогодишњицу ослобођења Београда у Првом светском рату. У приредби су учествовали наставница српског језика Драгана Ступар (драмска секција), наставнице српског језика Милица Ћалић и Анита Петровић Богдановић (литерарна секција), наставница музичке културе Данијела Младеновић (хор и оркестар), наставница ликовне културе Марија Кнежевић, директорка школе Љиљана Мијић и наставник историје Александар Тодосијевић (координатор пројекта).

Погледајте представу: https://youtu.be/vys4ErGflYQ

У Дечјем културном центру Београд, 10. децембра 2018. године, одржан је музичко-сценски програм и додела награда за најбољи одељенски пројекат на тему „Обележавање стогодишњице ослобођења Београда у Првом светском рату”. Награде је уручио Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Идеја пројекта била је да се деци приближи овај изузетно важан историјски датум кроз њихово активно учешће и самостално истраживање. Кроз тимски истраживачки рад и пројектни приступ теми, ученици су добили прилику да буду активни истраживачи и креатори, стварајући тако проактиван став према заједници у којој живе. Ученици, у заједничком раду са својим учитељима, наставницима, родитељима и сарадницима из разних институција, исказали су своје креативне потенцијале и надоградили своје и знање својих вршњака о Првом светском рату.

Жири и стручни тим Дечјег културног центра Београд, одабрали су оне најуспешније који су били презентовани приликом доделе награда на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег кутлурног центра Београд. Нашу школу су представљали ученици чланови хора и оркестра који су на завршној приредби извели нумеру „Креће се лађа француска“.

Погледај прилог студија Б: https://vimeo.com/305753434

Текст приредио: наставник историје Александар Тодосијевић, педагошки саветник

Обавештења

Прелиминарни резултати - окружно такмичење из матем...

23.03.2019

Окружно такмичење из математике

21.03.2019

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

18.03.2019

Обавештење о новој процедури уписа у први ра...

31.01.2019

Обавештење за упис у први разред

30.01.2019

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик