Како до нас

Међународни фестивал зелене културе ГРИН ФЕСТ

Ученици ОШ ,,Бранко Радичевић'' у Батајници су 16.11.2018. године посетили Међународни фестивал зелене културе ГРИН ФЕСТ у Дому омладине Београда.

Сврха фестивала је да приближи питања заштите животне средине, одрживог развоја и климатских промена, на начин који је прилагођен узрасту деце, јасан и занимљив. Ученици су обишли изложбени простор, а затим учествовали у едукативним радионицама.

Ученике млађе смене водиле су Драгана Терзић и Јасна Раковић, учитељице у продуженом боравку, Милица Видановић, учитељица у трећем разреду и Снежана Паравиња Шкрбић, помоћник директора.

Учествовали су у различитим радионицама. На радионици ,,Ботаничар=уметник” ученици су имали прилику да сазнају како су некада ботаничари бележили нове врсте са којима су се сретали. Након тога су, уз помоћ представника из Ботаничке баште ,,Јевремовац”, сликали биљке по избору.

У току предавања ,,Пластика није играчка” ученицима је указано на важност рециклирања и смањење употребе пластике, а могућности поновне употребе пластичних предмета су им практично приказане у току радионице у којој су израђивали нове предмете.

Ученике старије смене водиле су Нада Ристичевић, Јелена Петровић и Драгана Лилић, наставнице биологије, на радионицу ,,Креативна рециклажа/еколошка разгледница''. Ученици су кроз практичне примере учили о рециклажи. У првом делу радионице ученицима је одржано предавање о рециклажи, у другом делу су израђивали еколошке разгледнице.

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик