УРОШ ДУГОЊИЋ 8-1, УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2020/2021.

16249806475352cc

Урош Дугоњић, ученик одељења 8-1, носилац је посебне похвале „Ученик генерације” за школску 2020/2021. годину. Урош се током осмогодишњег школовања у ОШ „Бранко Радичевић” Батајница истакао како својим одличним успехом и постигнутим резултатима на многим такмичењима и ваннаставним активностима тако и својим примерним владањем. Ученик има одличан успех (5,00) током свих осам година школовања у нашој школи и носилац је похвале „Вукова диплома”.

Наставничко веће је похвалило Урошев рад и залагања из свих наставних предмета, као и учешће и ангажман у многим ваннаставним активностима, пројектима, током додатне наставе из многих предмета, на такмичењима и сл. Успешно је сарађивао са многим предметним наставницима и показао свој таленат, знање и вољу за радом.

Урош је веома свестран ученик, па је постигао успехе и резултате на такмичењима из области друштвених наука, природних наука, језика и спорта. Такође, наставници су похвалили и његово понашање, став, владање и васпитање. Смиреношћу, посвећеношћу, преданим радом, трудом, добром вољом постигао је своје успехе и промовисао име наше школе. О његовој свестраности сведочи и чињеница да је дугогодишњи члан КУД „Иво Лола Рибар” и Карате клуба „Киндер” са Новог Београда. Учествује у репрезентацији Републике Србије као каратиста и више пута је освајао државна такмичења, а 2018. године био је 7. на Балкану.

Untitled-1

Разговаравши са Урошем, сазнали смо да планира да се бави електротехником и жеља му је да упише Електротехничку школу „Никола Тесла” у Београду. Наставничко веће и колектив Основне школе „Бранко Радичевић” у Батајници жели му много среће у даљем раду и школовању и честита на свим постигнутим успесима Урошу и поносним родитељима.