Свети Сава – школска слава

У школама у Србији данас се секао славски колач. И славио се Свети Сава. Једно од најзначајнијих имена српске историје, културе и цркве. Чиста и широка срца Свети Сава је оставио за собом богато наслеђе потомцима. И не само наслеђе. Задатак. Задатак да наставимо тамо где је он стао.

И наша школа се труди да истраје из године у годину у том задатку. Прослава школске славе је један од тренутака када сви застанемо, и саслушамо мудре речи нашег свештеника. То је дан који се припрема са великом љубављу, радошћу и жељом ученика, наставника и свих запослених.

Пригодан програм смо започели уз мирис тамјана, светлост свеће, кумове. Одзвањала  је химна школом. Програмом, интересаннтно осмишљеним, представља се дело и рад Светог Саве кроз одговарајуће текстове, рецитације, песме…

Свим присутнима се обратила и директорка школе, Љиљана Мијић, у тону који доликује овом празнику. Обратила се свима, и подсетила све присутне да је Свети Сава наша прошлост и наша будућност. Позвала је све да развијају толерантност, мултикултуралност, да будемо јачи и бољи.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.