Срећна вам школска слава, наш Свети Сава!

Untitled-2

ДРАГИ НАШИ УЧЕНИЦИ, СВИ ЧЛАНОВИ КОЛЕКТИВА  ОШ ,,БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“, ДРАГИ РОДИТЕЉИ, ПРИЈАТЕЉИ ШКОЛЕ

        Школска слава Свети Сава сваке године, 27. јануара, традиционално се, пригодним свечаностима, обележава у свим школама на територији Републике Србије.

        Овај датум, када школа празнује своју славу, утврђен је као радни дан, без одржавања наставе.

     Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, наша школа ће своју пригодну свечаност реализовати поштујући у свему прописане мере безбедности и заштите здравља ученика и запослених.

     27. јануара  се нећемо традиционално окупити у школи и свечано прославити нашу школску славу, али ћемо је, захваљујући нашим драгим учитељима и наставницима који су припремили прикладан програм …    (Жељка Павловић, др Снежана Паравиња, Драгана Кончаревић, Милан Шево, Лидија Буловић,Мирјана Рацић, Мирјана Бабовић Килибарда, Данијела Илић, Ивана Филиповић Готић, Миланка Чабрило, Мирјана Облаковић и Виолета Тошић) и нашим вредним, талентованим ученицима, на мало другачији начин, обележити.

Позивамо вас на дигиталну приредбу обележавања Савиндана:

    Пре скоро осам векова Растко Немањић, Св. Сава, најмлађи син деспота Стефана Немање ударио је  темељ вере српског народа и постао духовни извор његове снаге за сва искушења кроз генерације.  Скромни монах Хиландара извојевао је самосталност Српске православне цркве, осветлио стазу образовања нашем народу, написао прво српско житије, успоставио ред манастирског живота и безусловно се молио за нас.  Време није избледело његова дела духовности, просветитељства, српске културе и књижевности,  његов култ је неуништив.   Дело једног човека је постало дело читавог народа, јер је тај човек одредио пут најлепшег писма које са поносом негујемо, и име којим се зовемо.

    27.јануара ће се звук светогорских, хиландарских и студеничких звона стопити са одјеком звона са Врачара и одјекнути из сваке наше светиње до наших школа, домова и срца. Подсетиће нас да су образовање, васпитање, поштовање и међусобно уважавање вредности које су похрањене  дубоко у нама.  И даће нам снагу да на путу стицања знања будемо још вреднији и да лакше пребродимо све недаће  које су нас данас снашле.

Срећна вам школска слава, наш Свети Сава!  

                                                                                                            Директор школе,
Љиљана Мијић