РАЗОТКРИВАЊЕ НАУКЕ – ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

IMG-92686a695f7615ee95017d3bd60e0296-V

Спектакуларан, узбудљив и упечатљив Фестивал посвећен разоткривању митова и заблуда уз помоћ науке и научних достигнућа.

IMG-419a0cde13348e27247ee0a5bbc02115-V

 Ученици наше школе су посетили Фестивал науке –под  слоганом „Разоткривање“ 6.12.2019. године. У директном контакту са научницима испробали су  различите научне експерименте и упустили се у незаборавне авантуре кроз експерименте, тематске радионице, интерактиван приказ научних занимљивости, учили су, дружили се, разоткривали, логички закључивали и   приближили се  новитетима и савременом начину сазнања на разумљив и популаран начин.

  Ученици су могли да учествују у разоткривању мистерије слетања на Месец, сазнају о врстама зрачења и последицама, о мистерији еволуције, о тајнама великих машина које дају енергију, ветрогенераторима, проверавати декларације производа које једемо, о роботизацији процеса, упознати водени свет великих дубина, ембрионално развиће човека , обољењима плућа, о реанимацији, бактеријама, како шећер мења мозак и тело, о занимљивим хемијским експериментима …  о јужном полу, Лепенском виру и Виминацијуму, о Теслином бежичном преносу енергоије, о магнетима, о  рециклажи како би се изборили за што зеленију животну средину и о  другим  занимљивостима из   света науке.

   Посета је била успешна.И ученици и наставници носе позитивна искуства која ће моћи да примене у редовној настави и у животу.

Наставници :
Јелена Петровић, Александра Ненић,
Марија Ђурић и Нада Ристичевић