Професионална оријентација

У среду, 18.4.2018. године, са почетком у 18 часова, одржано је вече професионалне оријентације ученика. Ђурђа Шакић је испред Тима за професионалну оријентацију ученика позвала представнике средњих школа који су пружили помоћ ученицима у будућем избору занимања.

Љиљана Мијић, директорка ОШ ,,Бранко Радичевић“, пожелела је добродошлицу представницима гимназија, средњих стручних школа, стручним сарадницима, наставницима, родитељима и ученицима, који су се одазвали у великом броју. Нагласила је да је традиционални сусрет ,,Средом у Бранку“ овога пута посвећен најзначајнијем тренутку сваког матуранта и његових родитеља, а то је избор занимања. Ђурђа Шакић, психолог школе, је у претходном периоду обавилатестирање ученика и упознала их са предиспозицијама које су важне за њихов избор занимања.

Након уводног поздрава директорке, ученици су имали прилику да упознају професореи садашње ученике средњих школа, пружена им је могућност да постављају питања.

Војислав Клачар, наставник ликовне културе, представио је Земунску гимназију и позвао све заинтересоване да 21.априла 2018. године од 12 до 15 часова дођу у просторије Земунске гимназије и присуствују представљању дела садржаја наставних и ваннаставних активности ове школе, упознају професоре, учествују у огледима и радионицама.

Представници Земунске гимназије, Десете гимназије и Гимназије у Инђији упознали су ученике са приоритетним циљевима и активностима за унапређење ИТ сектора, у складу са тим, пружене су им информације о пријемном испиту, специфичностима програма и наставним предметима који се изводе у одељењимау образовном програму ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Електротехничку школу ,,Земун“ представили су Ђурађ Бањац, Иванка Пејић и Радован Ђурић; Техничку школа у Старој Пазови представили су Зорица Кешељ, наставница социологије, Драгана Ћулибрк, наставница енглеског језика и три ученика из Вршљачког тима; Економско-трговинску школу ,,Вук Караџић“ у Старој Пазови, представила је Соња  Јовановић, професор економске групе предмета и две ученице; Ваздухопловну академијуБеоград, представили су припадници 204. ваздухопловне бригаде аеродрома у Батајници, мајор Милан Жунић и пилот, капетан Марко Гордић; Техничку школу ,,Змај“ представили су Мирослав Радаковић и Драгица Митровић; Медицинску школу Звездара, представила је Светлана Тасић са групом ученика; Средњу школу ,,Др Ђорђе Натошевић“, Инђија, представиле су Ивана Топаловић и Драгана Домоњи; Економску школу ,,Нада Димић“ у Земуну представиле су Татјана Бакоч, директор школе, Светлана Јакшић и четири ученице; Саобраћајно-техничку школу у Земуну представиле су Сузана Боговац, педагог школе, Небојша Радојевић, професор мотора и моторних возила и Марија Слобода, професор српског језика и књижевности.

Сви представници су пажњу првенствено усмерили ка оспособљавању младих за избор занимања.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.