Петлићу певачу сутра ме пробуди!

Први септембар је за све асоцијација за почетак школе. Свакако је то најузбудљивији дан за прваке. Тог дана су они главни глумци; на премијери, узбуђени, заплашени, насмејани, уплакани…

Није изузетак био ни овај први септембар, 2017.године. Он је био премијера и за нашу ВД директорку Љиљану Мијић, која је са широким осмехом и речима пуним разумевања дочекала нову генерацију ђака.

Поздравила је све родитеље и прваке и пожелела добродошлицу у нашу породицу, на осмогодишње путовање. Представила је заменицу директора госпођу Снежану Паравињу Шкрбић, као и стручне сараднике психолога школе  госпођу Ђурђу Шакић , педагога Марију Симић и специјалног педагога Славицу Денић. На том путу школовања помагаће и библиотекарка Марта Илић и учитељице у продуженом боравку Драгана Терзић  и Јасна Раковић.

После формалног дела на сцену су изашле учитељице и наравно њихови ђаци. Ређала су се имена, осмеси, понека суза…срећа због познатог друга или другарице који је са њима у разреду.

Директорка Љиљана  их је испратила у учионице уз добро познате стихове дечијих песама и рецитација.

Двориште је на тренутак утихнуло, чекајући прваке да изађу са првим утисцима из својих учионица.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Драги наши прваци, поштовани родитељи, добро нам дошли.

Добродошли у Основну школу „ Бранко Радичевић“.

Данас је за све нас велики дан, постајете део велике породице која броји близу 1 400 чланова.

Знам да сте узбуђени, можда и заплашени, не знам само ко више,маме, тате или ви, малени моји.

Одахните, опустите се, јер признаћу вам, и ја се тако осећам, a нисам првак већ ваш домаћин, в.д. директор ове школе, Љиљана Мијић.

Један нови почетак је пред нама. На почетку смо стазе дуге осам година.Заједно ћемо стицати нова знања и умења, заједно ћемо савладавати све препреке на овој стази.

Ево мојих сарадника који ће вам свакодневно бити на услузи, Јер они су ту, баш ради вас. Запамтите, они су ту баш ради вас.

Mоја подршка, љубазна и фина заменик директора госпођа Снежана Паравиња Шкрбић.  Лице које већ познајете је психолог школе, госпођа Ђурђа Шакић. Наћи ћете је у канцеларији на првом спрату, у новој згради, увек када имате неки проблем, кад вас душа заболи, а кад ваша учитељица није у близини. А ви, родитељи, психолога ћете потражити  кад наиђе проблем са вашом децом или када сте невешти да решите неку конфликтну  ситуацију. Дакле, психолог  је ту да помаже и деци и родитељима.

Још једна  позната личност биће вам на услузи.То је педагог школе, госпођа Марија Симић. Њена канцеларија се налази на другом спрату у старој згради.Она ће вам помоћи већ на првим препонама ове осмогодишње стазе. Већ првих дана, ако вам читање или писање буде представљало проблем, потражићете свога педагога и специјалног педагога.

То је госпођа Славица Денић. Њена канцеларија се налази у приземљу у новој згради, поред библиотеке.

Мили моји, ја знам да сте  ви сви вољни  да што пре стекнете нова знања и  завирите у чудесни свет књига. Чим савладате слова пред вама се отвара нови свет.

У приземљу, преко пута зборнице, у библиотеци, чека вас још једна особа која је ту ради вас. То је ваш библиотекар, госпођица Марта Илић. Она ће вам помоћи да изаберете праву књигу и откријете још једног правог пријатеља.

У продуженом боравку, који се налези у приземљу у новој згради, ( код свечане сале) вас дочекују две учитељице. То су госпођа Драгана Терзић и госпођа Јасна Раковић. Оне ће вам помоћи у изради домаћих задатака, приликом вежбања, водиће вас на ручак, организовати занимљиве игре..

Представићу вам ваше учитељице и учитеља: Iгоспођа Весна Стојаковић, I2 госпођица Тамара Стојаковић, Iгоспођа Дивна  Атлагић, Iгоспођа Миланка Чабрило, Iгоспођа Лола Глођајевић Цветковић, Iгоспођа Милица Тишма и I7  господин Младен Ђекић