Обележавање Дана старих

IMG_20201001_114742

Обележавање Дана старих 1.октобра ове 2020.године реализовано је на другачији начин у односу на претходне.

Да се не би стари људи осећали усамљено и заборављено, довољно је да им пружимо мало наше пажње и љубави. Све те дивне баке и деке имале су веома важну улогу у нашем одрастању. Данашњи модеран свет, пун нове технологије и изума, често не оставља довољно простора за уважавање, искрени разговор, топле осмехе и срца испуњена љубављу. Зато смо ми ту да променимо то, да пронађемо времена за старије особе и пружимо им љубав и пажњу, а они ће нам двoструко узвратити.

ПОКЛОНИ

Имала сам част да са својим другарима улепшам и вратим осмех на лице десетинама старијих особа у Дому пензионера прошле године изводећи драмски комад ”Избирачица”. Видети срећу и доживети аплауз после извођења представе било је нешто најлепше. Била сам поносна на своје другаре и на себе, као и на све представнике наше школе који су узели учешћа у томе. И ове године смо се сви заједно потрудили да обележимо овај битни датум. Свој допринос обележавању Дана старијих особа дали су Ученички парламент, Ликовна и Литерарна секција, наставнице Анита Мрђић, Марина Совиљ Бубоња, Наталија Дабић и Виолета Тошић, заједно са директорком наше школе Љиљаном Мијић. Панои украшени ученичким радовима, оригиналним честиткама и цртежима посвећени старима улепшали су простор наше школе.

О старијим особама треба се бринути кад год имамо времена, а не само на овај дан. Потрудићемо се да то и остваримо у будућности.

                                          Хелена Гордић 8-4