Обележавање 5. марта – Светског дана енергетске ефикасност у Еко-школама

Пројекат - Енергетска ефикасност у Еко школама 2020

ОШ ,,Бранко Радичевић“ у Батајници се на иницијативу Љиљане Мијић, директора школе, укључила у пројекат Енергетска ефикасност у Еко-школама. Пројекат реализују: Гордана Гаврић, Снежана Паравиња Шкрбић, Драгана Лилић, Јованка Вујаковић, Младен Ђекић, Тамара Стојаковић, Дивна Атлагић, Миланка Чабрило и Светлана Бјелопавлић.

У периоду од 30.10.2019. год. до 6.11.2019. год. ученицима наше школе је приказана презентација креирана у оквиру пројекта Енергетска ефикасност у Еко-школама у сарадњи и уз подршку Јавног предузећа Електропривреда Србије. Након презентованог едукативног материјала ученици су успешно решавали квиз као вежбу провере усвојених знања о могућностима позитивног утицаја на животну средину и природу уз коришћење обновљивих извора енергије. На практичним примерима су схватили које све мере можемо предузети како бисмо били енергетски ефикаснији.

Ученици 2/2, 2/6  и ученици који похађају продужени боравак су са учитељицама Аном Матић, Јеленом Павлица, Јасном Раковић и Јеленом Савић од рецклажног материјала правили нешто ново, вредне руке ове деце су креирале новогодишње јелке.

Сви учесници пројекта су обележили 5. март – Светски дан енергетске ефикасности. Ученици 1-7 су са учитељицом Снежаном Паравиња Шкрбић направили зидне новине на којима су истакли како сами могу да допринесу уштеди енергије и како можемо да користимо енергију на ефикаснији начин. Ученици 3-4 и 3-5 су са учитељицама Миланком Чабрило и Горданом Гаврић обновили знање које су стекли кроз занимљив квиз и презентацију о поменутој теми. Знања која су стекли свакодневно примењују како у школи, тако и у својим домовима. Како су они енергетски ефикасни и шта све свако од нас може да уради да би се енергетски ефикасно покренуо, представили су на занимљив начин, израдом плаката. Са старијим ученицима су наставници: Слободан Каблар, Нада Ристичевић, Јелена Петровић, Драгана Лилић, Бранка Шошкић, Аница Јанковић, Бранкица Прица, Марија Ђурић и Мирјана Кисјелица одржали огледни час: Дан енергетске ефикасности. На иницијативу директорке Љиљане Мијић радови су изложени на паноу посвећеном обележавању Светског дана енергетске ефикасности.