Нити које повезују прошлост и садашњост

Ткање је креативно стварањем где се преплитањем нити основе и потке, користећи као инспирацију осећања и машту, онај ко тка оставља у изатканом предмету траг свог постојања.

Ткање је наша веза са прошлошћу, традицијом и сопственим коренима.Ткање је подсећање садашњег тренутка на трајне вредност наших предака –  труд, рад, топлину дома, породицу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Следећи све ово ученици 3-5 одељења покушали су  да се на часу народне традиције повежу са својим коренима, да у своје радове уткају труд, своју машту, љубав и да осете лепоту стварња.

Радови који су настали нам причају причу о неким нашим пра пра бакама које су ткале ћилиме по којима су скакала и трчала радосна дечица, о радости неких дечака који су успели да савладају потке и нити, о неким девојчицама које ће причати причу како је били забавно док су стварале…

Овом часу присуствовале су:директорка Љиљана Мијић, заменица директорке Снежана П.Шкрбић и педагог Марија Симић, и наравно бака ученика Луке Штрбца бака Љиља која нам је здушно помагала онако како само то баке знају са пуно љубави.

Закључили смо да је важно да сачувамо традицију да би осигурали будућност.

Учитељица Снежана Васић