„Навијај спортски и буди толерантан“

20200115_192919_HDR_2

И у новој години традиционално смо наставили са дружењима „Средом у Бранку“. Гост предавач на тему Навијај спортски и буди толерантан била је Бранислава Гаруновић, из Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну.

Слушаоци и учесници у дискусији овог корисног предавања били су директор школе Љиљана Мијић, специјални педагог Славица Денић, актив физичког васпитања, родитељи одељења 1-2, 1-3, 1-6, 2-2, 3-7 и 4-7 са њиховим одељењским старешинама. Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богатства различитости, наша форма изражавања и начин да будемо људи. Сваки учитељ и сваки наставник код ученика жели да развија однос емпатије, отворености, комуникације, слободе мишљења. Један од поноса наше школе јесте пехар за освојено прво место у спорту на територији општине Земун,. То признање не би било потпуно да континуираним радом са ученицима није развијен спортски дух, фер-плеј навијање и међусобно уважавање. Физичка активност је храна за мозак детета, поред љубави које добија у породици.

Изазови који се све чешће стављају пред нас јесу различите сметње у дечијем развоју. Такву децу треба разумети, пружати им подршку и опходити се према њима тако да тај недостатак можемо претворити у успех јер управо је толеранција хармонија у различитостима.

Учитељице Милица Видановић и Звездана Грубић