Дани европске баштине

Дана 28.9.2019.године, у оквиру Дана европске баштине, 49 ученика наше школе, чланови хора и оркестра, музички педагози Зорана Исаиловић,Милица Тишма, Душан Стојиљковић наставник информатике, плесна група одељења 4/7 учитељица Весна Даничић, директор школе Љиљана Мијић, организованим аутобуским превозом  водили су ученике на Дечју пијацу ( ГО Земун). Учитељице четвртог разреда – Анита Бура, Лидија Буловић, Славица Стегић су на Дечјој пијаци   приказали радове прављене од рециклираног материјала, рађене на часовима секције, креативним радионицама. Тезга је била пуна дивних  предмета,  направљених од папира, лименки, тегли, пластике…У изради радова ,организацији превоза и  презентовању предмета на штанду учествовали су и родитељи ученика.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Наступ хора и оркестра под руководством музучког педагога Зоране Исаиловић

Наши ученици су дали изјаву за тв-Студио Б о томе како су ,на који начин припремали ову изложбу.

 

Ученица Миона Ђуричић 4-1 овако је описала своје учешће.

У септембру месецу на креативној радионици направили смо разне ствари од рециклираног материјала.Правили смо предмете од новина,пластике и картона.Међу направљеним предметима било је цветића,чинија,кутија,честитки,подметача за чаше и шерпе,вазе, корпице,дворце…Те ствари смо продавали а  од сакупљеног  новца купићемо материјал за рад.

Ученице 4-2,Ирина,Софија и Нађа написале су:

У суботу смо били у Земуну на тргу.Учествовале смо на Данима европске баштинеи излагале смо предмете направљене од рециклираног материјала.Лепо смо се  провеле,забавиле, дружиле и уживале.

Ученица Милица Катић 4-4 је написала :

Уживали смо 28.септембра на Дечијој пијаци у шаренилу предмета од рециклираног материјала,у игри песми и музици.

Учитељице:Анита Бура,Славица Стегић и Лидија Буловић