Могу ја опет бити министарка

Пре пар месеци, дошли смо на идеју да спремимо представу у циљу прикупљања хуманитарне помоћи за наставницу хемије Данијелу Лукић Николић. Када смо сазнали да има тешку болест, желели смо на све начине да јој помогнемо. Наставница српског језика нам је предложила комедију Бранислава Нушића „Госпођа министарка“. Свима се  идеја  допала јер смо знали да чинимо добро дело.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У почетку, наше припреме су биле једном до два пута недељно. Што смо се више приближавали датуму извођења, имали смо све чешће пробе. Уз сву одговорност коју смо имали, морали смо да ускладимо време и обавезе у школи. Улоге су биле захтевне, а највише главна улога госпође министарке. Карактерно су подељене и самим тим је било лако пронаћи се у лику ког глумимо. Успели смо, уз помоћ наставнице српског језика Јелене Богдановић, наставнице руског језика Радмиле Ангелов и разредне Иване Тошић које су нам донеле костиме и опремиле сцену, директорке Љиљане Мијић и многих других да изведемо представу, на одушевљење свих присутних. По завршетку представе добили смо аплауз који никада нећемо заборавити.

Ова предстaва ће оставити велики траг у нама и цео догађај ћемо заувек памтити.

 

Представа ипак одиграна

Били смо све бољи и бољи и кад је остало  недељу дана до извођења представе, сазнали смо да је наставница Данијела преминула. Били смо веома тужни и потресени,  јер смо имали жељу да снимимо представу и да јој пошаљемо снимак како бисмо јој улепшали болничке дане. Били смо и разочарани што смо много вежбали, а неће је нико видети. Чувши да ћемо је ипак извести како бисмо помогли Данијелиној породици, наставили смо са пробама, и то сваког дана па и недељом, пре и после часова.

Ученици одељења 8-4