Министар омладине и спорта у посети нашој школи

Вања Удовичић у акцији опремања фискултурних сала

Пројекат Министарства донирања опреме за фискултурне сале и промовисања школског спорта база за стварање нових шампиона и основ правилног развоја младих

Како Министарство омладине и спорта спроводи програм опремања фискултурних сала у Србији у сарадњи са Савезом за школски спорт Србије, Основна школа „Бранко Радичевић“ у Батајници је имала част да 26.02.2018. године учествује у акцији „Опрема за 100 фискултурних сала у Србији“.

Директорка Љиљана Мијић и колеге наставници су дочекали госте.

Догађају су присуствовали  министар омладине и спорта Вања Удовичић са сарадницима, председника Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић са сарадницима, представника Бициклистичког савеза Србије и председник Градске општине Земун са сарадницима.

Школа је добила на поклон два гола са мрежама,  две табле са обручима и мрежама за кошеве, мрежу за одбојку и 40 лопти за различите тимске спортове. У оквиру акције Министарство је у сарадњи са Бициклистичким савезом Србије поделило 30 бицикала у циљу промоције и популаризације бициклизма.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже да је то само једна у низу акција донирања опреме за фискултурне сале и промовисања школског спорта који би требало да буде база за стварање нових шампиона, али и основ правилног развоја младих.

Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, некадашњи трофејни одбојкашки репрезентативац и директорка школе су потписали уговор и урадили симболичну примопредају опреме.

Пред камерама Студија Б директорка се обратила уваженим гостима речима:

 

Поштовани Министре, уважени председниче градске општине Земун и сви наши драги представници за школски спорт,

 

Част ми је и задовољство што сте данас гости у нашој ОШ „Бранко Радичевић“ у Батајници. Изражавам задовољство свих запослених, ђака и родитеља, и у своје лично име.

Ово је за нас веома значајан дан. Иако је напољу хладно, нама је око срца топло. Захвални смо Вам на донацији школске спортске опреме која ће у сваком погледу побољшати квалитет наставе у нашој школи. Свима нама је познато да је господин Министар врхунски спортиста.

Својим радом и постигнутим резултатаима наставља и даље и даје пример нама. Овим пројектом промовише културу и спорт, а овим хуманим гестом улива наду у боље сутра.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Бицикли за Анђелу и Василија

 

У опуштеној атмосфери која је више личила на дружење после школе, а не посету министра, ученици нису крили оушевљење што имају прилику да се рукују, поразговарају и сликају са прослављеним ватерполистом. Неки су били збуњени, а неки нису крили своје одушевљење.

Наталија Екмеџић, ученица 7-1 је разговарала са Вањом. Био је изненађен што тренира фудбал. Мислио је да је то инат, а она му је одговорила да жели да разбије предрасуду да је то спорт само за дечаке.

Не скривајући изненађење високом позицијом одбојкашког клуба „Ас“, Министар је питао тренера Игора да ли имају добре услове за тренинге, на шта му је он одговорио да редовно и вредно вежбају у фискултурним дворанама „Бранка“ и „Митраљете“.

Вања Удовичић, прослављени ватерполиста и садашњи Министар је заједно са  представником Бициклистичког савеза Србије уручио нашим ђацима Анђели Станковић 8/5  и Василију Хаџи Пурићу 4/3 бицикле.

Василије нам је рекао да се веома изненадио. Није знао да ће добити бицикл, и обрадовао се када му је мама то јавила. Каже да зна да је добио бицикл зато што је добар ђак,а ми бисмо додале и  вредан, поштен, искрен, у породици са још троје деце. Стари бицикл је одмах поклонио сестри, и надамо се да ће када стигне пролеће уживати у заједничкој вожњи.

Анђела Станковић је, према речима њене разредне, веома тиха и пре свега скромна девојчица, којој је било помало и непријатно што је добила бицикл. Имала је и трему. Обрадовала се свакако поклону.

Ана Матић

Слободанка Јаић-Таталовић