Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – Ecofair

Ученици шестог и седмог разреда, заједно са  наставницама биологије  Надом Ристичевић, Јеленом Петровић и Драганом Лилић посетили су Еко-сајам посвећен системима и механизмима заштите животне средине.

Завод за заштиту природе Србије представио је акције заштите врста у природним стаништима и урбаним срединама и значај заштићених подручја. На њиховом штанду је реализована акција “Знањем против страха” у циљу представљања карактеристика и значаја змија за животну средину и тиме ослобађање од ирационалног страха које је довелодо њиховог безразложног убијања тако да су све домаће врсте ових животиња заштићене као угрожене врсте. Наши ученици су се без страха дружили са змијом врсте кукурузни смук.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Др Растко Ајтић је одржао предавање на тему Мере заштите биодиверзитета и представљен је постер и зсеријала Биодиверзитет Србије о инсектима из групе правокрилаца. Постер је наша школа добила на поклон.

Наши ученици су на Сајму посебну пажњу посветили приказаним свеобухватним услугама у областима рециклаже и управљања отпадом.