Медицинари и балетска представа у Бранку

Савремена Пепељуга

Балетска основна школа је била гост дечије недеље у организацији  Светлане Тасић и Данијеле Лукић Николић која није ни слутила да ће та иста деца да дојуре како би подржали акцију хуманости баш за њу

Сваке среде у Бранку нас изненаде занимљиви гости са којима уживамо у плесу, певању, музици, глуми… Програм је разноврстан, тако да увек нешто може да се изабере.

У сарадњи са наставницом математике Светланом Тасић, која је из наше школе прешла да ради у средњу медицинску школу и наставником физике Гораном Милићем, угостили смо ученике те школе. Они су нам показали како нису само медицинари, већ и да се баве креативним радом, музиком, глумом и балетом.

Ученици наше школе већ су имали прилику да уживају у представама балетске основне школе која је била гост дечије недеље у организацији наставнице Светлане Тасић и Данијеле Лукић Николић. Данијела није ни слутила да ће та иста деца да дојуре како би учествовали у хуманости баш за њу.

Анастасија Милинковић је кратко попричала о савременој представи „Пепељуга“ са ученицама средње медицинске школе, као и полазницама балетске школе „Лујо Давичо“, Саром Тасић и Хеленом Ћелап.

„ У представи учествује деветоро играча, ученика другог и трећег разреда Средње балетске школе. Ми ћемо вечерас да вам одиграмо део представе која едукује децу да је боље бити вредан и скроман, а не наметљив и агресиван. Она приказује данашње време и блиска је млађим генерацијама. У представи су две зле сестре данашњег доба које су опседнуте лајковима, селфијима и ниподаштавању своје треће сестре, Пепељуге“, прича нам Хелена.

„ Сада ћемо одиграти део представе где љубимци помажу Пепељуги у пословима“, надовезује се Сара, и позива нас у Битеф театар како бисмо погледали целу представу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У музичком делу учествовали су ученици медицинске школе са својим бендом. Први су наступили Марина Жутомарковић, бивша ученица наше школе и њен друг Немања. Кажу да су се случајно упознали у кафићу и сада заједно певају и свирају сву врсту музике. Зачули смо уводне тактове песме Парног ваљка „Недеља“ и нежан Маринин глас,  S.A.R.S. и песму „Клинка“, па Галију „Додирни ме“. Затим је наставио бенд у саставу: Лазар, акустична гитара соло; Милан акустична гитара, Владимир, електрична бас гитара и још једна Марина. Разлегали су се звуци Guns N’ Roses „Don’t Cry“, опет Парног ваљка „Заставе“ и сви заједно су отпевали Бајагину песму „Тишина“.

Ана Матић

Слободанка Јаић-Таталовић