Како до нас

Летопис школске 2018/2019. године

СЕПТЕМБАР

У понедељак, 3.9. 2018. у 16.45 часова смешио се нови почетак за све ђаке, а посебно ђацима првацима и њиховим узбуђеним родитељима. Ове године у први разред уписано је 165 првака у шест одељења. Учитељице Светлана, Јелена ,Вишња, Данијела, Ивана и Ана, директорка Љиља, стручни сарадници и председник Општине Земун топло су их поздравили и пожелели срећан и успешан почетак њима најважније школске године у животу. Помало уплашени и видно нестрпљиви јабуке, вишње, лептирићи, пчелице, цветићи одзујили су ка својим учионицама.

У суботу, 16.9. 2017. у школи је обележен Светски дан очувања озонског омотача. Ученици наше школе,, Бранкови зелени“ бициклима , ролерима и тротинетима провозали су се школским двориштем и скренули пажњу на значају озона, подсећајући одрасле да о томе морамо сви да размишљамо.

У среду, 26. 9. 2018. дан у Бранку који је већ препознатљив, а ове среде улепшале су га својом игром балерине наше школе. У игри наших девојчица видно је неговање мита о лепоти уметности и дару да нас засене својом мирноћом и лепотом покрета.. Задовољна публика родитељи, деца и наставници охрабрили су и јединог дечака који се лепо сналазио на бини. Међутим култура публике- родитеља није била на нивоу и то морамо да мењамо.

ОКТОБАР

У среду, 17. 10. 2018. од 13.00 – 16.00 сати у школи је реализован Зелени фестивал- сајам екологије и обележен је Светски дан хране. Циљ овог сајма био је проширивање знања о значају воћа и поврћа у очувању здравља као и факторима који су поред витамина и минерала важни за грађу и енергију нашег тела. Највећа фреквенција ученика наравно била је на штандовима где је био велики избор воћних и здравих шејкова од семенки лана, сусама, чија семена које деца немају прилику код куће да пробају. Родитељи ученика посебно одељења 2/4 и 2/3 су од куће донели пуне овале разноврсног воћа које су даровите маме резбариле карвинг техником, где је воће изгледало као уметничко дело. Идеја је било на претек: хладно цеђена уља, органска зимница , сокови, џемови, мед, бундеве, ораси, суво воће.. После попијених 300 шејкова и поједених стотина килограма воћа екипа из старије смене демонстрирала је компостирање тако да су органски отпаци завршили свој природни циклус.

Дана 24. 10. 2018. у 10.00 сати 85 ученика и 9 наставника удобним аутобусом одвезло се до Сајамских хала у којима сваке године обележимо празник књиге. Ове године наша школа се представила на Фестивалу стваралаштва младих на Сајму књига са представом ,,Нушићева сећања“ коју је припремила наставница Драгана Ступар. Да школску библиотеку обрадујемо за рођендан купили смо понешто из дечје књижевности, а за наставнике школа ће купити једну стручну књигу.

У уторак, 23.10.2018. године, одржан је традиционални математички квиз „Стоји у част“. Снаге су одмериле трочлане екипе ученика другог разреда, док су их из публике здушно бодрили другари из одељења. Победу су однели такмичари из одељења 2-6, који су за овај успех награђени књигама, док су остали учесници добили захвалнице за изузетно знање показано у квизу.

У среду 31.10.2018. године у школи је обележено 100 година од ослобођења Београда у Првом светском рату. Након што је директорка школе поздравила присутне, неколико ученика је прочитало своје саставе на тему Првог светског рата. Уследио је наступ школског хора и оркестра који су својом музиком дирну емоције гостију нико није остао равнодушан. Програм је завршен драмским наступом ученика осмог разреда који су извели одломке из дела Бранислава Нушића, сведока Великог рата.

НОВЕМБАР

Среда, 7.11.2018. године, била је посвећена обележавању 200 година од првог издања Вуковог „Рјечника“. Наставница српског језика Милица Ћалић, наставница музичке културе Јулка Кнежевић и учитељице трећег разреда Лидија Буловић и Славица Стегић са својим ученицима су припремиле пригодан програм. Гости наше школе те вечери су били тамбурашки оркестар КУД Батајница и чланови гусларског друштва „Бајо Пивљанин“, Славко Алексић и Батрић Јокановић, који су својим наступима увеличали ову значајну годишњицу.

14.11.2018. године у свечаној сали школе приређена је игранка за ученике петог и шестог разреда. Ученици су уживали у музици и дружењу, уз присуство својих одељенских старешина.

Ове среде, 21.11.2018. године, свечана сала школе се претворила у биоскопску дворану. За ученике петог разреда организована је пројекција филма „Аги и Ема“. Заједно са својим наставницама српског језика и учитељицом Драганом Терзић, уживали су у овој дирљивој причи.

28.11. 2018. десила се нова весела среда у Бранку који су реализовале учитељице 4. разреда са ученицима. Музичко-такмичарски програм отворила је најхрабрија и највеселија учитељица Данијела Илић, најлепшом песмом ,,Музика је пут до среће“ са којом смо сви правили прве музичке кораке. У квизу знања и умења борба је била неизвесна, а навијање и подршка гостију бурна. Све у свему весела среда објединила је музику, знање и игру у чему смо сви уживали.

Обавештења

Обавештење о продужетку распуста

14.02.2019

Обавештење о новој процедури уписа у први ра...

31.01.2019

Обавештење за упис у први разред

30.01.2019

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик