Како до нас

Летопис школске 2018/2019. године

СЕПТЕМБАР

У понедељак, 3.9. 2018. у 16.45 часова смешио се нови почетак за све ђаке, а посебно ђацима првацима и њиховим узбуђеним родитељима. Ове године у први разред уписано је 165 првака у шест одељења. Учитељице Светлана, Јелена ,Вишња, Данијела, Ивана и Ана, директорка Љиља, стручни сарадници и председник Општине Земун топло су их поздравили и пожелели срећан и успешан почетак њима најважније школске године у животу. Помало уплашени и видно нестрпљиви јабуке, вишње, лептирићи, пчелице, цветићи одзујили су ка својим учионицама.

У суботу, 16.9. 2017. у школи је обележен Светски дан очувања озонског омотача. Ученици наше школе,, Бранкови зелени“ бициклима , ролерима и тротинетима провозали су се школским двориштем и скренули пажњу на значаиј озона, подсећајући одрасле да о томе морамо сви да размишљамо.

У среду, 26. 9. 2018. дан у Бранку који је већ препознатљив, а ове среде улепшале су га својом игром балерине наше школе. У игри наших девојчица видно је неговање мита о лепоти уметности и дару да нас засене својом мирноћом и лепотом покрета.. Задовољна публика родитељи, деца и наставници охрабрили су и јединог дечака који се лепо сналазио на бини. Међутим култура публике- родитеља није била на нивоу и то морамо да мењамо.

ОКТОБАР

У среду, 17. 10. 2018. Од 13.00 – 16.00 сати у школи је реализован Зелени фестивал- сајам екологије и обележен је Светски дан хране. Циљ овог сајма био је проширивањезнања о значају воћа и поврћа у очувању здравља као и факторима који су поред витамина и минерала важни за грађу и енергију нашег тела. Највећа фреквенција ученика наравно била је на штандовима где је био велики избор воћних и здравих шејкова од семенки лана, сусам чија семена, које деца немају прилику да код куће пробају. Родитељи ученика посебно одељења 2/4 и 2/3 су од куће донели разноврсне овале са воћем које су даровите маме резбариле техником

Ученици су од куће донели разноврсно воће (јабуке, крушке, мандарине, грожђе, киви…) којесу у школској кухињи исецкали, помешали, додали у смешу мед и направили воћнусалату, коју су појели за ужину.Усвојили су знање да је воће пуно витамина и да је неопходно за раст и разво јдеце.У активностије учествовало 18 ученика и 3 учитељице. Ученици су са задовољством припремали овајо брок, сви присутни су активно учествовали у заједничкој активности.Циљ је постигнут, а усвојена су и знања о нутриционистичкој пирамиди. Састојала из 4 сегмента, али је деци био најзанимљивији штанд

Блогови наставника

Фејсбук Библиотека Веронаука Историја Учитељица Љ. Мијић Физика Физичко васпитање Географија Руски језик