Летопис школске 2017/2018. године

ФЕБРУАР

У среду, 14. 2. 2018. у 19.00 сати у свечаној сали одржан је хуманитарни концерт за нашу наставницу Данијелу,  који је извело КУД  ,,Лира“ у присуству ученика, наставника, гостију и родитеља.

21.2. 2018. нова среда у Бранку, у свечаној сали  наставници су певали караоке. Храбри и испуњени љубављу, енергијом уједињеном и усмереној за живот наше колегинице Данијеле певали су и играли на задовољство ученика наше школе који су уживали, а утисак који су понели памтиће као један од најлепших.Трему је разбила директорка школе која је прва наступила  пред светлостима рефлектора, а од ученика је оцењена петицом, јер није лако када ученици оцењују. Наш вероучитељ Милан и Данијела, професор музичке културе уједињени са свим учесницима  на сцени срце и душу су дали  да добротом  променимо свет  бар мало на боље.

ЈАНУАР

У суботу, 27. 1. 2018. године у 11.00 сати прослављена је школска слава Свети Сава. За ученике ово је ненаставни, али радни дан и по традицији дан духовности и радости за све у школи. Свечани обред  и сечење славског колача обавили су:  кумови (учитељица Јасна Раковић са супругом и ћеркицом), свештеници Драган Гаврић и Крста Максић, директорка школе Љиљана Мијић  и изабрана кума за следећу школску славу Снежана Паравиња. После свечаног обреда настављен  је програм  Светосавске академије, који је припремила  вероучитељка Жељка Павловић са бројним сарадницима. Ђаци рецитатори, хорови и фолклор загрејали су наша срца и пробудили у нама Светосавску радост.

ДЕЦЕМБАР

У току месеца децембра веште и креативне руке ученика IV4 одељења и њихових родитеља направиле су прегршт прелепих новогодишњих украса који ће красити многе домове у време празника. Прикупљен новац биће прослеђен у хуманитарне сврхе.

У недељу, 3.12.2017. године, наша школа је била домаћин  Децембарског 21. викенд турнира у шаху. Учествовало је преко 20 школа са територије Земуна, међу којима је и наша. Такмичарски дух и ведрина испунили су свечану салу. Родитељи, баке и деке су, уз топли  чај и кафу, бодрили такмичаре и учинили зимско недељно после подне још пријатнијим. Најбољи млади шахисти добили су медаље и дипломе.

Такође у децембру традиционално наши ученици  учествују у акцији Црвеног крста , „Један пакетић много љубави“ па је прикупљено 100 шарених пакетића који ће обрадовати за  Нову годину и Божић велики број другара на које не мислимо довољно током године.

15.12. 2017. у нашој школи организован је турнир у кошарци и одбојци хуманитарног карактера ,,Играј за Данијелу“, у коме су учествовале школа Пинки и Митраљета.  Наши ђаци увек су најбоља и најпублика,  бодрили су играче из све снаге и нису штедели речи подршке. Главна атракција наравно биле су екипе наставника који су се лавовски  борили па смо у овој утакмици хуманости сви заједно победили  и надамо се прикупљеним средствима  допринели оздрављењу наше наставнице Данијеле.

26.12. 2017. у школи су одржани већ традиционални Бранкови таленти. У пуној свечаној сали наступило је 80 талентованих ученика у категорији плеса, глуме, певања и свирања.Најуспешнији нај Бранкови таленти који су добили дипломе за певање: I место: Ленка Раденовић 5 – 2 II место: Марија Мркшић 2 – 5 II место: Анастасија Милинковић 3 – 4, глума: I место: Елена Сергијевић 4 – 2  II место: Ана Грозданић, Петар Граовац и Василије Пушоња   4 – 2  III место: Група глумаца 4 – 2 и 4 – 4,  свирање: I место: Василије Дуловић 7 – 4  II место: Иван Бунош 5 – 6  III место: Огњен Мутић 7 – 7, плес: I место: Ива Цревар 5 – 2  II место: Група плесача 5 – 2  III место: Вања Шврака и Нађа Павловић 2 – 2  

 

НОВЕМБАР

29.11.2017.

Ученици седмог разреда, чланови драмске секције наше школе, посетили су у Дечјем културном центру GRUBB SHOW 3 са библиотекарком Мартом Илић. Овај програм промовисао је трећу у низу књигу која је пионирски подухват GRUBB-а и резултат  радионица креативног писања које се већ низ година организују за ромску децу. Промоција књиге била је употпуњена прилагођеном верзијом GRUBB SHOW-a који су креирали млади Роми и међународно признати уметници предвођени светски познатим редитељем Сержом Денонкуром. Наступали су у Канади, Сједињењим Америчким Државама, Великој Британији, Француској, Холандији и Немачкој, и доживели велики међународни успех. Са пуно љубави, ентузијазма и шарма млади Роми су своју реалну причу пренели у незаборавно позоришно искуство, мјузикл сирове енергије и неодољивих ритмова. Учесници, који су уједно и композитори и писци, представили су  нам своју музику и плес, јединствену комбинацију модерних урбаних битова и вековима старе традиционалне ромске музике. Сценски програм био је титлован.

ОКТОБАР

Од 3. до 9. октобра, као и сваке године,  Дечја недеља у Бранку обележена је низом маифестација. Ове године Дечја недеља одвијала се под слоганом  «Нећу да бригам, хоћу да се играм», а са циљем на указивање одговорности коју породица има у остваривању потреба и права детета. У реализацији програма учествовало је много ученика.  За понедељак 3.10. предвиђено је отварање – такмичење  у спортским вештинама ,,Игре без граница“.

У уторак, 4. октобра реализована је изложба ликовних и литерарних радова у холу школе на тему ,,Нећу да бригам, хоћу да се играм“.

Среда 5. октобар предвиђена је за поклон књигу библиотеци, од сваке одељењске заједнице по једна нова књига са посветом.

У четвртак, 6. октобра одржана је трибина посвећена Дечијим правима.

У петак 7. октобра у свечаној сали изведена је представа ,,Хип- хоп шајкача“.

 

У среду, 25. 10. 2017. у 10:00 сати прганизовамна је посета 62. Међународном сајму књига. Сајам је посетило 80 ученика и 7 наставника, а.школска библиотека је за рођендан добила поклоне:       ,,Ловац на маслачке,“ Весна Алексић, ,,Дневник штреберке“Рејчел Рене Расел,,Књига за Марка“ – Светлана Велмар – Јанковић  ,,Дневник Шоњавка 3 – последња сламка“ – Џеф Кини ,,Фурам феминизам,“Ана Пејовић, Марина Величковић, Ламија Бегагић, ,,Да пукнеш од смеха 9“ – Вид Стамболовић.Такође смо одлучили да подржимо акцију клуба матичне културе Земун ,,Отргни од заборава“ и купимо десет књига ,,Подухвати Бранка Пешића“ као допринос пројекту постављања спомен плоче нашем песнику Раши Ливади.

СЕПТЕМБАР

У петак, 1.9. 2016. у 10 часова смешио се нови почетак за све ђаке, а посебно  ђацима првацима и њиховим узбуђеним родитељима. Ове године у први разред уписано је 180 првака  у седам одељења. Учитељ Младен, учитељице Весна, Тамара, Дивна, Миланка, Лола и Милица, директорка Љиља  топло су их поздравили и пожелели срећан  и успешан почетак њима најважније школске године у животу.

У суботу, 16.9. 2017. у школи  је обележен Светски дан очувања озонског омотача. Ученици наше школе,, Бранкови зелени“ бициклима , ролерима и тротинетима  провозали су се школским двориштем и скренули  пажњу на значаиј озона, подсећајући  одрасле да о томе морамо сви да размишљамо.