Летопис школске 2014/2015. године

СЕПТЕМБАР

Данас 1.9.2014. у 10: 00 у нашу школу први пут ушло је 168 ђака првака. Устрептале ђаке и родитеље охрабрила је и позравила директорка школе Гордана Марчетић, а потом и стручни сарадници. Учитељице првих разреда су: С. Личанин 1/1, Ј. Павлица 1/2, В. Месаровић 1/3, Д. Илић 1/4, И. Готић 1/5 и А. Матић 1/6.

1.9. 2014. наша учитељица Милева Војводић отишла је у заслужену пензију. У школи је вредно радила 33 године и својим преданим радом учила и васпитавала многе генерације ученика.

2.9. 2014. у 8:00 одржан је у свечаној сали са психологом школе В. Живановић родитељски састанак са темом У школи је ђак првак. Родитељи су упознати о дечјим правима и обавезама и питали су се да ли може та паметна глава да сем обавеза има и нека права.

15.9. 2014. у школи је обележен Дан демократије. Пано са ученицима урадила је Јелена Николић, наставник грађанског васпитања.

18.9. 2014. у сарадњи са психологом Весном Живановић, учитељице наше школе Лола Глођајевић и Милица Тишма у четвртак 18.09.2014. повеле су ученике II/5 и II/6 да посете интерактивни тематски парк за децу MINI CITY у Београду. MINI CITY је мали град састављен од 25 занимљивих целина. У оквиру сваке целине, ученицима је пружена прилика да се упознају са различитим и разноврсним занимањима. Тако су се ђаци упознали са преко 50 занимања , а слике на нашем сајту говоре колико су деца уживела у понуђеним садржајима.

ОКТОБАР

2.10. 2014. освануо је најузбудљивији дан у школи за ђаке прваке – пријем у Дечји савез. Програм су припремиле учитељице Јелена Павлица и Љиљана Мијић. У програму учествовали одабрани ученици 2. разреда, 4/1 и 5/2 одељења. Добродошлицу у 10.00 сати у свечаној сали пожелела им је Милица Станојчић, ученица 4/1, и отворила програм који је само за њих припремљен. Одлично смо се забавили уз најлепше дечје песме, кола, игре, гимнастику, а на крају прваци су запевали са својим учитељицама.

6.10. – 10.10.2014. oбележена Дечја недеља чији је овогодишњи мото Свако дете срећна лица чува једна породица. Устаљени програм активности реализован је по данима:

Први дан Дечије недеље – дан еколошке активности протекао је у скупљању старог папира и изложби ликовних и литерарних радова.Сакупљена је 1 t старог папира. Награду за најбољи ликовни рад добила је Андреа Ђурђевић ученица VIII1, а награду за најбољи литерарни рад добила је Данијела Арчаба ученица VII3.

Други дан Дечије недеље – дан уметности обележен је балетском представом ОШ ,, Лујо Давичо“ и наступом хора наше школе. Балетској школи присуствовали су ученици, родитељи и наставници. Ученици ОШ ,, Лујо Давичо“ су заједно са нашим ученицима показали своје умеће у предивној игри и музици.

Трећи дан – поклон књига школској библиотеци протекао је успешно. Ученици су показали да књига није још једна брига него лепа игра и поклањали библиотеци занимљиву дечју књижевност. Посебно су се истакли ученици млађе смене.

Четврти дан – дан хуманости протекао је у скупљању гардеробе која ће бити прослеђена дому за незбринуту децу.

Пети дан – спортски дан, организовани су међуодељенски турнири у фудбалу и одбојци. У фудбалу су победу однели дечаци VIII4, а у одбојци девојчице VIII3.

Дечија недеља у нашој школи је и ове године забележена низом активности у којима су ученици уживали и радо учествовали.

НОВЕМБАР

2. 11. 2014. у библиотеци реаклизован је семинар каталошки број 367 Иновативно јачање компетенција наставника и стручних сарадника за примену различитих начина, метода и техника учења кроз програм ђачко предузетништво. Семинар водиле психолог, наставник енглеског и географије из пилот школе ,,Веселин Маслеша“ која нам је ментор у пројекту Предузетништво у основној школи. Иако је била недеља и топао михољски дан нешто знања ушло је у наше главе , наоружани бацамо се у другом полугодишту на часове у којима ћемо развијати предузетничке вештине ученика.

4. 11. 2014. на данашњи дан наша наставница српског језика Миланка Бамбић испунила је услов за пензију. Радила је у школи 23 године и доприносила својим радом, делима, сређеним држањем , аргументима, а посебно срдачношћу и топлином да остане ванвременска и да њен одлазак у пензију изазове радост због ње, али и тугу што одлази. Заједно са Миланком отишла је у пензију наша зубарка Бранка Јанковић која је са нама делила све проблеме, а и славља. Овим поводом у међусмени припремиле су богато послужење за све запослене.

5. 11. 2014. у библиотеци је одржано предавање за учитеље и стручне сараднике на тему Специфични развојни проблеми које су реализовале др. Весна Сузовић и Дана Ћурчић из Саветовалиштва за децу и младе из Земуна.Присутни су имали прилику да сазнају више о интелектуалним способностима ученика, процесима учења, латеризованости и моторици; значају вежбања са ученицима који имају срецифичне проблеме у развоју. Предавачи су дали корисне савете учитељима и стручним сарадницима одговарајући на питања која се тичу проблема учења и владања у нашој школи.

13.11.2014. у библиотеци је одржан састанак психолога, медијатекара, библиотекара и руководилаца Ученичког парламента и Вршњачког тима са представницима остале две основне школе у Батајници. Гости из 2. школе су разговарали о заједничкој сарадњи, анализирали прошлогодишње литерарне, ликовне и музичке сусрете и договорили овогодишње на тему Нисмо сви исти, али смо сви једнаки – литерарни део ће бити организован у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“, ликовни део у ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“, а наша школа ће бити домаћин музичког сусрета. Сарадња наших школа пренела се даље са циљем да имамо што више заједничких активности које ће превенирати агресивност и насиље. Ученици, чланови Вршњачког тима и Ученичког парламента 3 школе организоваће турнир у одбојци где ће показати своје физичке и психичке способности у фер игри.

14. 11. 2014. ученици 6/1 разреда су прославили крсну славу Св. Дамјан и Козма са вероучитељем Жељком Павловић , Виолетом Тошић, професором српског језика и гостима – наставницима које су позвали ученици. Циљ организатора овог посебног часа је повезивање, чување и неговање верског и културног идентитета. Црквени обред су ученици поредили са истоименим народним обичајем, забележеним у делу Вука Стефановића Караџића „Живот и обичаји народа српског“. Свечани обред сечења колача са ученицима и гостима обавио је свештеник Милан Алимпић.

14.11.2014. ученици VIII разреда су посетили Конак кнегиње Љубице у пратњи наставнице историје Иване Тошић. Присутни су учествовали у интересантној радионици Београд на фотографијама Ристе Марјановића. Радионица је реализована у оквиру изложбе о два светска рата, а ученици су самостално бирали тему и тематски слагали фотографије.

19.11.2014. ученици V разреда су са наставницом историје Иваном Тошић и наставницом српског језика Виолетом Тошић посетили Конак кнегиње Љубице. Том приликом су учествовали у креативној и занимљивој радионици Хијероглифи. Ученици су присуствовали презентацији на тему Настанак и развој писма, а потом су хијероглифима исписивали мисли Душка Радовића.

20.11.02014. ученици 7. разреда су са наставницом грађанског васпитања Јеленом Николић и наставницом техничког образовања Драгославом Петровић посетили Дом за незбринуту децу ,, Моша Пијаде“ на Вождовцу. Деца из установе су имала прилику да се друже и поделе радост поновног сусрета са ученицима наше школе. Овом приликом штићеницима је припремљен велики број пакетића, хумани гест запослених, ученика и родитеља наше школе.

20. 11. 2014. у време 5. часа у музичком кабинету одражан је огледни час из музичке културе са ученицима 2/2 одељења. Наставна јединица: Орфови инструменти.Час реализовале учитељице Милица Цвитковац и Љиљана Мијић у корелацији са наставницом музичке културе Данијелом Младеновић и ученицима са изборног редмета Хор и оркестар. Присутни гости: педагог, медијатекар , вероучитељ Ђорђе, који је снимао час, и учитељице Дуња и Марија. Изузетно је задовољство присуствовати на оваквом часу и уживати у свету звука који су нам приредили ђаци на својим инструментима и музици која се стварала под прстима учитељице Милице. Са огромним искуством , енергијом и ентузијазмом учитељица Љиља је у музичкој игри показала свој глумачки и музички потенцијал. Час је завршен певањем и свирањем химне „Боже правде“ која је у свима нама изазвала посебно расположење.

24.11. 2014. наставници наше школе су организовали колективни одлазак у Југословенско драмско позориште поводом Дана просветних радника . Присутни су уживали и насмејали се уз представу „Сумњиво лице“ нашег највећег комедиографа Бранислава Нушића.

28. 11. 2014. за ученике млађе смене у свечаној сали изведена је балетска представа „Икаров лет“, уметничког ансамбла Народног позоришта. Небеску авантуру младића Икара, који је летео ка сунцу, деца су са уживањем пратила, из чега се видело да нису равнодушни.

ДЕЦЕМБАР

03.12.2014. ученици VIII разреда су по трећи пут ове школске године, у пратњи наставнице историје ИванеТошић и наставнице техничког образовања Драгославе Петровић, посетили Конак кнегиње Љубице. Овога пута су имали прилику да учествују у занимљивој радионици „Кључеви писма“ коју су водили кустоси Музеја града Београда.

11.12.2014. у свечаној сали наше школе своје мађионичарске трикове поделио је са ученицима старије смене мађионичар Боле. Посматрајући стварина другачији начин, ученици су се лепо забавили, а појединци су имали прилику да лично учествују у мађионичарским триковима.

12. 12. 2014. одржан је трећи литерарни сусрет 3 батајничке школе у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ који организује Тим за за заштиту деце од насиља и библиотекари 3 школе.Нова тема за ову годину је ,, Нисмо сви исти, али смо сви једнаки“. У својим изузетним радовима на ову осетљиву тему ученици су посветили велику пажњу свим правима: социјалним, верским, грађанским, културним и понудили своја решења да се дискриминације превазиђу. Размењујући своје мисли и ставове комуницирали су на начин у коме су нам поручили да можемо да учимо, да се дружимо, сарађујемо у свом окружењу и уважавамо једни друге..

13.12.2014. реализовани су посета и обилазак Народног позоришта и Музеја Народног позоришта. Наставница музичке културе  Данијела Младеновић је са ученицима осмог разреда, у пратњи управника музеја, прошетала свим просторијама Народног позоришта. Ова посета типа отворених врата је омогућила ученицима да се упознају са свим збивањима која се дешавају иза кулиса.

17.12.2014. у свечаној сали у међусмени одржана је аудиција за ,, Бранкове таленте“ у организацији Вршњачког тима и наставнице грађанског васпитања Јелене Николић. Пријављени ученици су имали прилику да покажу своје таленте у певању, плесању, свирању и глуми.

18.12.2014. ученици осмог разреда су по други пут овог месеца посетили Народно позориште у пратњи наставнице музичке културе Данијеле Младеновић. Овога пута су уживали у балету „Бајадера“.

22.12.2014. у свечаној сали наше школе, у веселој и свечаној атмосфери подељени су новогодишњи пакетићи деци запослених у установи. Уз пакетиће и Деда Мраза, веселом расположењу су допринели ученици 2/6 одељења својом приредбом ,,Снежана и 7 патуљака“ коју је за ову прилику припремила учитељица, Милица Тишма.

22.12.2014.– 30.12.2014. у школи су обележени Дани Русије у организацији наставника руског језика .С обзиром на дугу традицију учења руског језика у нашој средини и фонд часовау настави дани Русије постају  део традиције. Ученици су доносили чувене руске специјалитете, попут: пирошки, руских шубарица, руске салате… Имали смо прилику да видимо препознатљиве руске предмете: бабушке, шубаре, тематске паное. У просторије наше школе унели смо делић праве атмосфере ове земље.

23.12.2014. одабрани ученици на аудицији „Бранкови таленти“ показали су своје вештине и таленте у полуфиналу. Најквалитетнија извођења одабраоје жири, састављен од наставника компетентних за одговарајуће области, а 26.12.2014.у свечаној салишколе одржано је финале такмичења у организацији Вршњачког тима и наставнице грађанског васпитања у категоријама глуме, плеса, свирања и певања.Веселом расположењу допринео је велики број посетилаца, а новац прикупљен од улазница намењен је за уређење школе. Стручни жири је изабрао најталентованије ученике: у категорији глуме:  1. Елена Сергејевич 1-2,  2. Јована Милошевић 5-4, 3. Ања Поповић 5-4; у категорији плеса: 1. Маша Лукачевић 2-5,  2. Матеја Станојевић 1-6,  3. Група «Мали таленти» 1-6;                                                                                                                                      у категорији певања: 1. Марија Благојевић 6-1, 2. Наташа Зукановић 5-2,  3. Тамара Јововић 6-1.  Специјалне награде припале су Плесној групи Хора и оркестра и  групи певача коју су чиниле: Елена Баришић, Анђела Милосављевић, Марина Жутомарковић и Анђела Ћулум.

29.12.2014. у школи је одржан  Фестивал науке поводом завршетка првог полугодишта. Сви ученици су имали прилику да виде различите експерименте, презентације, излагања, занимљиве појединости из области историје, географије, биологије, хемије, физике и математик што је изазвало велику пажњу млађих ученика.Избор грађе припремили су предметни наставници уз помоћ својих најбољих ученика.Ученици и остали посетиоци имали су прилику да активно учествују и задовоље своја посебна интересовања за поједине науке.

29. 12. 2014. у млађој смени ученици су поводом завршетка првог полугодишта, зимског распуста и Нове године поново организовали зимски базар. На неколико сати изложили су своје креације: честитке, накит. Деда Мразиће, шармантне кариране фигуре Снешка, златне корпе и корпице, рамове, лабудове, шалове, све испред својих учионица. У буци, смеху и граји, као на свакој пијаци, уживали су забављали се, а уједно се опробали као мали предузетници и прижељкивали какву такву зараду за коју су имали  готов ,, бизнис план“.Зграду су испунили родитељи, баке, тетке који су се лако хватали за новчанике и куповали креације своје деце.

30.12.2014.  ученици свих разреда  су у свечаној сали и својим учионицама последњег дана првог полугодишта организовали маскембал. У веселој атмосфери, пуној смеха, уживали су и ученици и наставници,  гледајући уверљиве костиме: бакица вештица, кловнова, каубоја, плесачица, лудих научника, принцеза из бајки…

ЈАНУАР

12.01. 2015. до 16. 1. 2015. удружење Искон, а уз финансијску подршку Секретаријата за  спорт и омладину града Београда, одржали су бесплатне радионице у декупаж техници на различитим материјалима. Радионице су се одржавале ушколској библиотеци-медијатеци по групама од  20 ученика и заинтересованих наставника. Највећи број ученика  било  је из четвртог разреда. Ово креативно дружење- радионицу водиле су насмејане  и стрпљиве  Милијана, Милица и Снежана. Декупаж технику и њене  могућности на готово свим материјалима украткосу представиле,  а онда су деца према својим афинитетима бирали материјал са којим ће да раде. За ову активност најпотребније је било време и стрпљење да се дође до краја. Уз помоћ наших расположених инструкторки деца су се ослободила и поигравала бојама, лаком, салветама и вежбала своју фину моторику. У мери своје маште и креативности украшавали су четке за косу, вазне, тацне, теглице, сове, наруквице, мајице и давали им нови сјај и поново их оживљавали. Можда  ће ова техника у будућности некоме донети и први џепарац или помоћи да украси своју собу.  Све украшене предмете – ученичке радове изложили смо на изложби 16. 1. 2015. у 10.00. Број  заинтересованих родитеља, гостију и представника МЗ Батајница, земунских новинаа био је  значајан, а ученици су са зебњом ослушкивали коментаре о својим радовима. Предложено је да ученици своје радове добију на поклон чему су се посебно  обрадовали.

27.01.2015.  Светосавска приредба је одржана уочи Светог Саве у парохијском дому при Храму Рођења Пресвете Богородице, а на дан Светог Саве у нашој школи одржана је и свечана Академија.   У свечаној атмосфери обављен је обред сечења славског колача, Зоран Ђорђевић је  имао част да преузме кумство од Слободана Каблара.Ученици су, као и увек пажљиво припремљени и увежбани,  држали пажњу гостију, наставника.Овогодишњи  програм су припремили вероучитељи Жељка Павловић и Ђорђе Остојић уз помоћ наставника.  Као и сваке године, госте је забављало и КУД Батајница.Директорка школе, Гордана Марчетић позвала је све госте на дружење које је  настављено у свечаној сали школе.

30.1. 2015. у школи је одржано школско такмичење из математике  у 12. 00 часова у новој згради. На такмичење се пријавило први пут  раме уз раме     трећака и сви остали већ искусни такмичари.  Атмосфера   је била радна и озбиљна.Чуло се понегде само  шушкање чоколадне бананице због пада шећера од силних захтева: примени операцију, нацртај, продужи низ… После  исправке  задатака  на општинско такмичење пласирало се:  8  ученика  3. разреда, 19 ученика 4.разреда, петог 10, шестог 3, седмог 5, осмог 4 ученика. Општинско такмичење  ће  се реализовати у нашој школи  28. 2. 2015. у 10.00 сати.

ФЕБРУАР

10.02.2015. – 13.02.2015. и 27.02.2015. у свечаној сали школе специјални педагози Милош и Миодраг из МУП-а за малолетничку делинквенцију одржали  су низ предавање на тему  прекршаји и кривична дела која врше  млађа малолетна лица односно ученици у ОШ. Сви ученици старије смене, заједно са предметним наставницима слушали су атрактивно излагање,а са опет неопходним  ауторитетом који намеће ова професиј и учествовали  са бројним питањима Све врсте прекршаја, насиља и кривичних дела су објашњена са акцентом и упозорењем на одговорност коју ученици  имају у том развојном периоду. Посебно је објашњена туча као најчешћи прекршај у школама. Предочено је ученицима да се према малолетним лицима  изричу пре свега васпитне мере, али и озбиљне санкције у зависности од тежине кривичног дела. Кључ превенције је у заједничком раду свих субјеката у васпитању ученика: родитеља, наставника, педагога и на упознавању са законом.

20.2. 2015. У 12.00 ученици 1-8. разреда  чији су радови ушли у ужи избор за ликовни конкурс  ,,Нисмо сви исти, али смо сви једнаки“ са библиотекарима , психологом школе и ТЗДН  гостовали су  у “Митраљети“ на другом делу заједничког пројекта  наше 3 школе.Већ  четврту годину заредом развијамо наше односе, учимо, дружимо се и кроз литерарне, ликовне и музичке радове на конструктиван начин развијамо саосећајност и  супротстављамо се насиљу у школи. Љубазни и расположени домаћини, а посебно  ученица водитељ, председница  Ученичког парламента  у свком тренутку бринула је о гостима и  послужењу.  Сви радови су  били изложени у холу,а разгледајући   укупно 90 радова од којих је сваки имао лични поглед  на  нашу тему,жири је констатовао да  су радови јединствене  лепоте и оригиналности, али  не могу  се сви наградити. У категорији млађих ученика награђен је 2. наградом рад Саре Олујић  4/4 одељење,  Јована Бркљач 5/4 освојила је другу награду и Ања  Досковић 8/3  прва награда. Школа домаћин потрудила се да припреми  беџеве , плакете пријатељства и поклоне са бојама и четкицама којима ће  ови даровити ученици моћи  да уроне у тајне ликовне уметности  и развијају свој таленат.

21.02.2015. из другог круга такмичења изашли смо као победници. Пласирали смо се и  у следећи круг такмичења који ће се одржати 18.04.2015. године у ЈКП Градска чистоћа, где ћемо учествовати у еко-квизу „Прљаво или чисто – није исто“. Зато нам пожелите срећу!20.12.2014. године ученици наше школе: Марина Жутомарковић 8-1, Ива Чупић 7-4, Равле Гвоздић 6-2 и Јована Милошевић  5-4 су учествовали на такмичењу из рециклажеу  ЈКП Градској чистоћи. Наша школа је стигла као први учесник, а вратила се као победник. Такмичење се састојало од неколико занимљивих задатака: разврставање смећа, гађање куле од конзерви, бацање черова у канту  и на крају одговарање на питања из области екологије.  Наши ученици су се храбро борили и бодрили једни друге. Захваљујући тимском раду, постигли су велики успех и освојили прво место. Велики успех дугујемо и наставници биологије Јелени Петровић која је ученицима давала велику подршку и радовала се успеху више од њих.

28.2. 2015. наша школа била је поново домаћин – организатор општинског такмичења из математике за ученике 3-8 разреда земунских школа. Пријем ученика, наставника , добра организација , квалитет рада   и однос према математичким талентима допринели су да ово такмичење  доноси радост деци и могућност да открију  математику на нове начине.

МАРТ

01.03.2015. Ученици старијих разреда наше школе су учествовали на такмичењу из енглеског језика „TheProjectCompetention 2015.“ у организацији OxfordUniversityPressна тему Festivals. Ученици су слали своје литерарне и ликовне радове  које су радили у групама. Стигло је више од хиљаду пријава из целог света, а нашу школу су представљали ученици 7. разреда: Антић Александра, Симић Александра и Сентић Вељко чије је радове одабрала наставница енглеског језика Драгана Рашић.

02.03.2015.група рецитатора из старије смене је са наставницама руског језика Александром Марковић и Светланом Дражетом Милуровић посетила Руски центар на Филолошком факултету у Београду. Ученици су на концерту под називом „Русская музыка – русская душа“ рецитовали песме на руском језику и лепо се забављали слушајући дечији црквени хор «Орлић»  из Батајнице. На програму су биле руске народне, дечје и песме из цртаних филмова, као и рецитације на руском језику – „Катюша“, „В лесу родилась ёлочка“, „Дважды два четыре“, Химна Русије, „Пусть бегут неуклюже“, „Братья“, „За тихой рекою“, „За окном уже сугробы“.

10.03.2015. ученици 8-5 са наставницом историје Иваном Тошић посетили су Музеј на Бањици – Бањички логор. Том приликом учествовали су у радионици ,,Бити слободан, бити достојанствен“. Била је ово веома занимљива посета. Ученици су се упознали са макетом јединог политичког логора у Београду који је гутао све политичке неистомишљенике за време и после Другог светског рата, видели су једну од аутентичних логорских просторија, погледали су документарни филм о једном очевицу свих логорских патњи и мука, а после кратког предавања психолога, историчара и социјалног радника су решавали занимњиве  задатке.

12.03.2015. група од 15 ученика шестог, седмог и осмог разреда наше школе у пратњи наставнице техничког образовања Драгославе Петровић и наставника физике Горана Милића посетили су Кабинет физике у Земунској гимназији. Ученици су посматрали, а потом и самостално изводили  експерименте из кретања, оптике, електростатике и електричне струје, које су  им демонстрирали гимназијалци. Посета је уједно искоришћена да се наши ученици, поготово осмаци, ближе упознају са Земунском гимназијиом и начином рада у њој.

17.3. 2015. ученици 1-4. разреда су у КЦ  ,, Ђуро Салај“гледали ,, Крцко Орашчић“, едукаривну представу која ђаке учи правим вредностима ,, не судити  човеку по спољашњости, већ по духовним квалитетима“.Ученици су  сву пажњу усмерили ка глумцима и били су права озбиљна публика.

19.03.2015. ученици, који похађају изборни предмет хор и оркестар, су са наставницом музичке културе Данијелом Младеновић посетили Београдску филхармонију. Ученици су имали прилику да уживају у композицији Пола Дика „Чаробњаков ученик“  и на тај начинразвијају осећај за дела класичне музике.

27.3. 2015. у 12.00 часова у свечаној сали одржана је приредба поводом Дана школе. Сценарио ове школске године осмислила је професор Анита Петровић Богдановић. Мото приредбе је ,, Ој Дунаво, о ти, реко силна“. Леп пролећни дан, много драгих гостију и пријатеља школе допринели су да овај дан, који се највише воли, у школи протекне у посебно свечаној атмосфери. Програм је текао  динамично и одмах на почетку нам се измамио уздах када је хор запевао: ,, Растао сам поред Дунава“. Шармантне мале балерине, драматизације и поново уздах и одушевљење – Бранково коло без кога је дан школе незамислив. Поменути су и Банат и Бачка, равни Срем и сви други које моћни Дунав спаја. У припреми приредбе учествовао је тим  бројних педагога и хвала им за емоције које су пробудили у присутнима. Славље се наставило у трпезарији где је директорка Гордана захвалила присутнима на труду у реализацији програма, успеху на такмичењима, изласку новог броја часописа „Бранко“и свим резутатима које су наставници постигли у овој школској години. Свечано и уз поклоне од колега испраћене су у пензију наше Милева Војводић, Миланка Бамбић и стоматолог Бранка Јанковић.

28.3. 2015. одржано је градско такмичење из математике у ОШ ,, Драган Лукић“  у Новом Београду. Ученике који су се пласирали  водиле  су наставнице Дуња и Данијела Петровић.

АПРИЛ

6,4. 2015. у школској библиотеци- медијатеци одржани су завршни разговори за Читалачку значку Душко Радовић, 4. разред и значку Бранислав Нушић, 8. разред. У такмичењу је учествовало 10 ученика четвртака и 7 најначитанијих осмакиња, већ искусних  у овој активности.  Наш познати жири из ГБ ,, Свети Сава“ Миљка и Мира уживале су у разговору прво са четвртацима,а потом и са  женском екипом- осмакиња. Рецитовањем песмица Душка Радовићанестала је трема, затим разговор о прочитаном:  роману Свемоћно око, књига по сопственом избору и на крају посластица, приче Очаране наочаре. Екипа је показала да зна да се изрази, да читају и разумеју прочитано, критички мислe и истражују. Речите опробане говорнице   патриотским стиховима В.  Илића изазвале су у свима буру  осећана као и онда када су  песме и написане. Завршни разговори су протекли  у пријатној атмосфери са жиријем који  је уживао  у оном што ради.

20.4.2015. са почетком у 18:30  у свечаној сали одржана је приредба на енглеском језику коју је припремила наставница млађе смене Јасмина Скробић.  У чаробни свет енглеског језика са10 одабраних тачака увели су нас распевани ученици другог разреда,а потом су их сменили спремни и раздрагани прваци.Уследили су мали рецитатори, из првог и другог разреда. Затим су нам се представиле ученице четвртог разреда са две песме, од којих је једна евергрин нумера, а друга модерног ритма. Четвртаци су потом извели рецитал, драмску тачку, и као шлаг на торти – ритмику.Бројни гости, учитељи, родитељи, баке, уживали суу програму.Даровити ученици су тако представили своје способности учења енглеског језика, усавршавали знање и учењем кроз игру испољили свој дар.

20.4.2015. – 21.4 2015. и ове школске године организовано јеу сарадњи школе и Центра за промоцију науке  велоком бројуученика у сали за физичко  незаменљиво образовно искуство Планетаријум, слике звезданог неба. Посматрање је организовано за  ученике  1-4. разреда, а пријавило се    ученика. Организатор ове активности је наставница географије Марија Ђурић.

МАЈ

7.5. 2015. у свечаној сали реализован је 3. музички део заједничког  пројектабатајничке 3 школе на овогодишњу тему ,, Нисмо сви исти, али смо сви једнаки“. Салу су до последњег места испунили учесници програма, гости, директори и расположени навијачи из све 3 школе. Програм су отворили шармантни хор Орлић  који чине ученици све 3 школе. Програм је чинило 18 композиција, а свака школа је учествовала са 3 тачке ученика млађе смене и 3 ученика старије смен. Фестивал је на најлепши начин промовисао музику, дружење и начин комуникације који никога није оставио равнодушним. Певало се на  бугарском, јапанском, црначки Туе туе, енглеском, а песма на македонском Лане Вученовић из Митраљете је и награђена највећим аплаузом публике и стручног жирија. Композиција на ромском  Рукије Идовић 8/2 из школе  Пинки као и Прљави плес ученика домаћина изазвали су буру емоција. Потпуно смо сигурнида смо сви заједно урадили нешто, а то је да децу од малих ногу навикавамо да се разликујемо, али да смо праве комшије и да се уважавамо што се  видело из дивне атмосфере.

30.5.2015. отпутовало је на наградни излет 29 наставника и200 ученика који су награђени из образовноваспитних, спортских активности, музичких, читалачких, ликовних конкурса, Орлићи, шахисти пројекти 3 школе из окружења.Одабрана релација Батајница – Виминацијум- Сребрно језеро- Батајница.Излет је испунио очекивања нај ученика школе, задовољни вратили су се око 19.30 сати.Годинама већ овај излет је веома значајан за ученике, родитеље и наставнике, јер мотивишу ученике да раде најбоље што могу, да дају све од себе. Школа  на овај начин подржава њихова постигнућа и у систему врадновања  на општини заузима високо место.

20.05.2015. ученици 5-6 одељења су у пратњи одељенског старешине Драгане Рашић и наставнице географије Наташе Предојевић посетили биоскоп „Cinelexx“у Београду. Ученици су уживали и лепо се забављали у 3D пројекцији цртаног филма «Хом».

26.05.2015. у пратњи наставнице историје Иване Тошић ученици петог разреда су имали прилику да посете позориште «Стаменковић» где су се лепо провели и  насмејали посматрајући познате глумце на сцени у извођењу представе «Живот који живимо».

30.5. 2015. реализован је наградни излет за ученике који су имали награде на такмичењим. Са 200 ученика и наставника кренули су маршрутом Батајница- Виминацијум- Сребрно језеро- Батајница. Излет је осмишљен  излагањем водича, шалама и духовитостима ученика и наставника.

ЈУН

1.06.2015. завршен је конкурс,, MуEnglishBook 2015”у коме су учествовале наставнице Јасмина и Драгана са својим ученицима. У конкуренцији 650 радова из 500 основних, средњих и приватних школа, од стране комисије изабрано је 50 најбољих песама, стрипова и есеја. Радовинаша 3 ученика су награђени: Момић Адријана 4/1, Невена Ерцег 4/3 и Димитрије Екмеџић 5/2. На Филолошком факултету 6.6. 2015. у 12.00 сати одржано је свечано проглашење победника и додела награда, којој је присуствовао и Његова Екселенција амбасадор Велике Британије Денис Киф. Наши млади писци су награђени са по шест књига на енглеском језику и дипломом, које ће им сигурно бити подстрек за даље литерарно стваралаштво.

1.06.2015. ученици 5-6 одељења су у пратњи наставнице географије Наташе Предојевић уживали на Калемегдану.

У недељи 01.06 2015 -5.6.2015.ученици 1-4. разреда ишли су на једнодневни излет релација Батајница- Нови Сад- Петроварадин- Сремски Карловци –манастир Крушедол –Батајница.

5.6. 2015. у 17.00 сати и у18.00 одржана је  у свечаној сали приредба за  предшколце, односно бидуће прваке .Приредби су присуствовали родитељи, наставници. Програм су припремиле 7 учитељица четвратака: Дубравка, Дуња. Миња, Боба, Марија, Вера и Зорана. Одважни и спремни четвртаци у старту су освојили публику позивом да дођу у септембру и да их у школи чекају насмејана лица ђака и учитељица. Све су упућене речи четвртака и све ноте биле пуне чари и лепоте па су пропраћене бурним аплаузом.

Дана  15.6. 2015. у 10.00  на завршни испит изашло је 139 ученика осмог разреда.Завшни испит из српског језика одржан је15.06.2015,  16. 6. 2015. Одржан је завршни испит из математике и 18. 6. 2015.  комбиновани тест из пет предмета.

Ученици наше школе су ове школске године остварили завидне резултате на такмичењима,на различитим нивоима, из различитих области.Наша школа је по генералном пласману заузела треће место са 146 бодова између 16 земунских школа,  а ученици наше школе су остварили најбољи резултат из области српског језика и књижевности (39 бодова) од свих основних школа општине Земун.