Наградни излет

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Излет је организован у суботу, дана 21.05.2016. године на релацији Батајница-Тршић-Манастир Троноша-Батајница. На излет је кренуло три аутобуса са 175 награђених ученика од првог до осмог разреда у пратњи њихових наставника и учитеља.

Прво смо посетили Тршић, родно место Вука Стефановића Караџића, реформатора српског језика. У пратњи локалног водича, обишли смо спомен-кућу Вука Стефановића Караџића у Тршићу, којаје оставила упечатљив утисак на ученике. Након обиласка спомен-куће Вука Стефановића Караџића, ученици су имали слободног времена за одмор и рекреацију у етно комплексу Тршић.

Након посете Тршићу, стигли смо до Манастира Троноше,који потиче из друге половине XIII века. Манастир Троноша је задужбина Каталине Немањић, жене краља Драгутина. Манастир је познат и по томе што је у њему Вук Стефановић Караџић учио школу.

Вратили смо се у Батајницу око 19 часова препуни утисака са овог путовања.Током извођења наградног излета ученици и наставници придржавали су се правила понашања и све је протекло у најбољем реду. Планирани васпитно-образовни циљеви у потпуности су реализовани и излет се може сматрати успешним.