Фестивал писаца

Festival pisaca: Dečije „Vitezovo proleće“ u Sava centru

Tanjug | 17. 05. 2015. – 09:55h | Komentara: 0

U Sava centru će danas biti održan 13. beogradski festival pisaca za decu „Vitezovo proleće“ uz, kako je najavljeno, učesće poznatih dečjih pisaca i javnih ličnosti. U festivalskom programu deci će se predstaviti pisci iz dečijih lektira i čitanki kao što su Matija Bećković, Dobrica Erić, Krstivoje Ilić, Radomir Andrić, Milovan Vitezović, Raša Popov, Nedeljko Popadić, Milica Bakrač, Ljubomir Ćorilić, Slobodan Stanišić, Svetislav Vuković, Rade Đergović i drugi.

U okviru Festivala biće dodeljeno 1000 knjiga i diploma-nagrada talentovanoj deci iz osnovnih škola širom Srbije za literalno i likovno stvaralaštvo. Učenici OŠ ,, Branko Radičević” iz Batajnice : Žujko Tea 2/2, Lenka Radenović 2/2, Veljko Švraka 2/2. Anđela Oreščanin 2/6, Ana Grozdanić 1/2 i Branislav Dobrić 1/6. Nagrade će biti dodeljene i laureatu ovogodišnjeg festivala Blagoju Bakoviću, (nagrada za životno delo za izuzetan doprinos u književnom stvaralaštvu za decu) kao i Predragu Vukoviću – Peđolinu (nagrada za izuzetan i dragocen doprinos ulepšavanju sveta deteta).

Pored četrdeset pisaca za decu, program za najmlađe će ulepšati poznati glumci, pevači i zabavljači: Peđolino, Leontina i hor „Čarolija“, Bora Đorđević, Rada Đuričin, Dragan Bjelogrlić, Mari Mari, Ivana Jordan.

Organizator festivala je književni časopis za decu „Vitez“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.