Еко-активности за време пандемије

Tekst 2

Све оно што нас окружује, све оно у чему ових дана проналазимо смисао више него обично, све нам је то подарила природа. Запоставили смо је, па нас она сада опомиње. Подсећа нас да је ту и да колико год били „моћни“ не можемо против ње.

А наша деца и неће и не желе против ње. Ванредно стање не важи за наше еко-малишане. Своје слободно време, заједно са својим родитељима, бакама, декама, деца користе за реализацију еко задатака и активности. Свакодневно смишљамо, пратимо и подржавамо рад највреднијих ручица, оних ручица у којима је оно најважније, будућност наше планете. А када видимо труд, упорност и насмејана лица пуна жеље за радом, поносни смо и без страха идемо кроз све.

Сунце греје, све се смеје, пролеће је, пролеће  је. У Бранковој еко-радионици је баш како кажу и стихови познате нам песме. Пролеће је, а и сви смо весели, што је најважније! Пролећно време ученици свакодневно користе  за уређивање, оплемењивање  и бригу о зеленим површинама у својим двориштима, припремање земљишта за биљну производњу, засађивање и неговање биљака. Велики лов на биљке ученици реализују кроз садњу разних семена како цвећа, тако и воћа и поврћа.Свакодневно брину о њима, стварају им непходне услове за правилан раст и развој и прате њихов животни циклус и једва чекају да уживају у плодовима свог еко-рада.

Поносни смо на наше вредне ђаке, њихове родитеље, баке, деке, учитељице, и сваког дана иако то не чујете ваша школа вам аплаудира за сав труд, разумевање и подршку коју несебично пружате.

#ОстаниКодКуће

Ваш Еко-тим.