Ђачка песничка сусретања

IMG-6855796d7ad82bb00ae5e4787ca43460-V

        Ученици наше школе су 21. новембра 2019. године присуствовали на свечаној додели награда поводом Ђачких песничких сусретања у читаоници градске библиотеке. Ђачка песничка сусретања су традиционални програм који Пријатељи деце Земуна реализују у сарадњи са Библиотеком „Свети Сава“ са циљем да се кроз интеракцију деце песника и афирмисаних писаца код деце и младих развија љубав према поезији и писаној речи уопште.

         На општинском такмичењу за основне школе ученица 3/1 Тамара Болић је освојила прву награду за песму „Јесен у мом дворишту“.  Кратким изразом, карактеристичним детаљима, синестезијом боја, звукова и мириса, ученица је свим чулима дочарала годишње доба и освојила срце жирија.

јесен у мом дворишту

          У категорији ученика старије смене ученик 7/4 Илија Мариновић је добитник друге награде за песму „Пажљиво слушајте!“ Ученик је задивио жири јасним, јаким и прецизним изразом, жељом за променом и богатим избором појединости.

Пажљиво слушајте

          Песме је жирирала наша списатељица Савка Петровић Грујичић.

          Првопласирана ученица ће наступати и на Песничким сусретањима деце и младих Београда, а њихове песме биће објављене у Збирци награђених песама са Општинских сусрета деце и младих основних и средњих школа Београдa.

Мирјана Облаковић