Дан без аута

Наша школа „Бранко Радичевић“ последњих година посебну пажњу посвећује еколошком образовању и васпитању, развоју свести о очувању нашег окружења, љубави према природи и играма у природи. Ради неговања те традиције, али и промовисања здравих животних навика попут бицилизма, пешачења и вожње ролерима  у дворишту наше школе дана 16.9.2017. године обележен је „Дан без аутомобила“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Учитељи првих разреда: Тамара Стојаковић, Миланка Чабрило, Лола Глођајевић, другог разреда Лидија Буловић и трећег разреда Снежана Васић, као и наставници Слободан Каблар, Марија Кнежевић, Ђорђе Гавриловић и Јелена Петровић заједно са ученицима, а уз свесрдну помоћ директорке Љиљане Мијић, помоћнице директорке школе Снежане Паравиње Шкрбић, техничког особља као и родитеља обележили су овај датум пригодним садржајем. У ту сврху у школском дворишту је био постављен саобраћајни полигон на коме су ученици а и понеке учитељице и директорка, показали своју спретност и спортско умеће.

Био је то дан у којем смо сви заједно уживали, дан у којем су се ђаци  међусобно боље упознали, дружили, бодрили, смејали  и такмичили.

Радујемо се дружењу и следеће године и прижељкујемо да нам се и ви прикључите. Инспирисани дивним дружењем одељење 3-5 заједно са учитељицом је написало и песму:

ЗДРАВЕ НАВИКЕ

ВОЗИТЕ БИЦКЛ, НЕ МОЖЕ ДА ШКОДИ,

БИЦИКЛИСТИ СУ БИЛИ И БИЋЕ У МОДИ.

КОНДИЦИЈЕ ПУНИ, УВЕК ВЕДРИ, ЗДРАВИ,

СВАКО ДЕТЕ ТРЕБА СПОРТОМ ДА СЕ БАВИ.

ДРАГА НАША ДЕЦО СВАКО ЋЕ ВАМ РЕЋИ,

КРОЗ СПОРТСКА ДРУЖЕЊА

ПРИЈАТЕЉЕ ЋЕШ СТЕЋИ!

Кутак за радознале:

Прво спонтано организовање «Дан без аутомобила» почело је за време нафтне кризе 1970. године. Почетком деведесетих година прошлог века овај датум почиње да се обележава у многим европским земљама. Циљ организовања је схватање да су природни ресурси (нафта) ограничени али и скретање пажње на загађење ваздуха.

 Приредила: Снежана Васић