Бранково коло

Коло, коло наоколо, виловито, плаховито, наплетено,навезено, окићено, зачињено.Брже ђаци, амо, амо да се скупа поиграмо…

Овим стиховима Бранка Радичевића би се могао описати фолклор, који је од септембра организовала директорка Љиљана Мијић у сарадњи са КУД „Батајница“ и господином Мирком Мутапчићем и његовим синовима Милошем и Миланом, а у одељењима 3-5 и 4-5 уз подршку учитељица Снежане Васић и Иване Филиповић Готић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Под руководством Мирка,Милоша и Милана , који препознајући потребе деце, на занимљив начин  ђацима се приближава  и развија  љубав према фолколору, као плесу који повезује наше претке, наша садашња и будућа поколења.Слушајући њихове занимљиве приче о пореклу одређених плесова и занимљивостима везаним за њих, ђаци са све више одушевљења ишчекују следеће часове и да заузму место у првом реду.

Играњем народних игара кроз различите кореографије ђаци осим што се развијау физички јер стичу брзину, снагу, истрајност, спретност и издржљивост, развијају и свој карактер и позитивне особине попут смелости и  упорности.

Како фолклор развија колективни дух и дисциплину, а у комбинацији са учењем традиције и културе својих предака , ученици 3-5 и 4-5 су се боље упознали и повезали како међусобно, тако и са наслеђем  и традицијом својих корена.

Дивно дружење настављамо и  у будућности.Приказ дела оног што смо савладали можете видети на Светосавској приредби.У нади да ће се наше коло ширити, као и да се се све више пријатељства склапати позивамо вас да нас подржите и придужите.

Учитељица Снежана Васић